На Хмельниччині судитимуть групу людей, що підробляли одяг відомих брендів

На Хмельниччині судитимуть групу людей, що підробляли одяг відомих брендів
  • Зловмисникам загрожує штраф від 170 000 до 255 000 грн

Злочинну групу очолював 33-річний уродженець Туреччини, який тривалий час мешкає у Хмельницькому. Він разом зі своїми спільниками організував виробництво та продаж текстильних товарів, незаконно використовуючи логотипи відомих світових виробників спортивного одягу. Представники брендів виявили підробку та звернулися до поліції з приводу порушення їхнього авторського права.

Підроблені товари виготовляли у підпільних цехах, на які пришивали впізнавані логотипи, та продавали через посередників і групи у відомих месенджерах за значно нижчими цінами, ніж оригінальна продукція. Експертизи у сфері інтелектуальної власності оцінили завдані правовласникам збитки на понад 6,3 млн гривень.


Відео дня

У грудні 2023 року правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків у виробничих та складських приміщеннях, на місцях реалізації продукції та в автомобілях злочинців. Під час обшуків було вилучено 2200 одиниць фальсифікованої продукції, фурнітуру, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші докази.

Розслідування завершено за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Обвинувальний акт передано до суду. Зловмисникам загрожує штраф від 170 000 до 255 000 грн з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте далі: У Хмельницькому судитимуть адвоката за організацію незаконного перетину кордону

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Buzhok

    Питання просте: А того хто знищив  стратегiчнi бомбардувальники, ракетки середнього, дальнього радiусу, не треба судити ?!
  • Ігор Ковальчук

    Нащо? Можна було носити дольчу габану за сто гривень ,там у парижі не облізуть😆

    Лесовой К. reply Ігор Ковальчук

    Так заведено в европах..

keyboard_arrow_up