На Хмельниччині викрили "друкарню", де підробляли COVID-сертифікати та дипломи (ФОТО, ВІДЕО)

На Хмельниччині викрили "друкарню", де підробляли COVID-сертифікати та дипломи (ФОТО, ВІДЕО)
  • Зловмисники спеціалізувалися на виготовленні підроблених документів із голограмами.
  • Серед їх товарів були COVID-19 сертифікати, довідки негативних результатів ПЛР-тестів, журналістські посвідчення, а також дипломи.
 

31-річний чоловік разом із двома спільниками облаштували в місті Кам’янець-Подільський друкарню з виготовлення підробок. Вони друкували дипломи про вищу та середню спеціальну освіту різних навчальних закладів за напрямками журналістика, медицина, освіта  тощо. 

Окрім того, там підпільно виготовляли сертифікати про вакцинування від COVID-19 та довідки негативних результатів ПЛР-тестів. Продавали  фальшиві  документи зловмисники через інтернет-платформу оголошень та в соціальних мережах. 

27 липня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів та у виробничих приміщеннях. У результаті вилучили гроші, журналістські посвідчення, а також дипломи за спеціальністю – журналіст. Окрім того, виявили  мокрі печатки різних міністерств, медичних закладів, приватних лабораторій, сертифікати про вакцинування від COVID-19 та довідки про негативні результати ПЛР-тестів.

Відео дня

Водночас правоохоронці вилучили "чорнові записи", комп’ютерну техніку, на якій містилося програмне забезпечення для виготовлення документів зі зразками дипломів.  Про це інформують в Управлінні комунікації Національної поліції України.

Слідчі поліції розслідують  кримінальне провадження за  частиною 1 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. 

Наразі організатора затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання про оголошення йому підозри.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Михайло Хабаль

    типу в державі Україна заборонено виготовлення сувенірів...великий пук від полюції...
  • Антон

    Не поделились

keyboard_arrow_up