Пенсіонер з Хмельниччини, який виготовляв в гаражі пістолети, отримав 6 років тюрми

Пенсіонер з Хмельниччини, який виготовляв в гаражі пістолети, отримав 6 років тюрми
  • Чоловік робив вогнепальну зброю в домашніх умовах і отримав за це вирок.

На Хмельниччині суд виніс вирок жителю Шепетівського району за те, що чоловік незаконно в домашніх умовах виготовляв вогнепальну зброю та частину її зміг продати. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, для виготовлення вогнепальної зброї 61-річний чоловік придбав 5  стартових пістолетів, різноманітні пістолетні набої, більше 3 кілограми пороху, запалювальний гніт а також корпус від гранати. Далі у своєму гаражі “шляхом їх скручування та додаванням додаткових металевих елементів” він незаконно переробив ці деталі на зброю, яка здатна стріляти та вибухати. 

«Умілець переобладнав чотири стартових пістолети у вогнепальну зброю, придатну для проведення пострілів, а із корпусу гранати, пороху та запалювального гніту виготовив вибуховий пристрій по типу ручної гранати, придатний до здійснення вибуху», розповіли правоохоронці.

Відео дня

Зброю чоловік тримав у себе в гаражі. Як з’ясувалось, 2 пістолети та набої до них обвинуваченому вдалось продати. Іншу частину поліцейські вилучили під час обшуку.

Суд визнав мешканця Шепетівщини винним у трьох злочинах: у незаконному виготовленні вогнепальної зброї, у повторності та у незаконному придбанні, зберіганні та збуті зброї. Йому призначили 6 років за гратами.

Читайте також: У жителя Хмельничини знайшли «арсенал» вибухівки: йому загрожує до 7 років тюрми

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up