Прославляли окупантів: судитимуть двох колаборантів з Хмельниччини

Прославляли окупантів:  судитимуть двох колаборантів з Хмельниччини
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чоловіки підтримували дії окупантів й агітували в соцмережах за країну-агресора.

За матеріалами СБУ ще двоє агітаторів «рузького міра» постануть перед судом.

Один із них – мешканець Ярмолинець. Чоловік, за даними Управління СБУ у Хмельницькій області, відкрито закликав підтримувати дії держави-агресора, глорифікував рашистів, повторюючи кремлівські наративи про те, що «россия ведет вынужденную войну на Украине для защиты русскоязычного населения». Стверджував нібито «Украина вместе с поляками восемь лет бомбили Луганск и Донецк», а «філантроп» путін «не смог спокойно смотреть и встал на защиту».

Інший колаборант, що проживає в обласному центрі, поширював у соцмережах агітацію на підтримку дій рф, прославляв окупантів, заперечував їхні воєнні злочини та підтримував незаконне «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій.

Відео дня

Ініційована СБУ експертиза підтвердила наявність у їхніх дописах та висловлюваннях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України.

Обох підозрюваних обвинувачено за статею про колабораційну діяльністі Кримінального кодексу України. Служба безпеки розслідування завершила й передали до суду матеріали стосовно цих мешканців краю.  

До слова, ще одного мешканця області, злочинну діяльність якого документували дізнавачі хмельницького СБУ, вже засудили за цією ж статтею.

Заходи із викриття проводили співробітники УСБУ регіону за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олена Новіцька

    Вибачьте,  навіщо такіх засуджених годувати по 7 років за наші гроші?
  • Наталія Маковецька

    Ні, сьогодні їх спіймали на зраді, а через день поховати....от тоді може почнуть ті всі продажні сволочі думати головою....
  • Читач04

    Копняками в русню, назавжди!
  • ЧитачЧитачів

    З нашими судами їм нічого не буде. Ще ні одного не посадили. Просто присуджують заборону обіймати державні посади протягом 10-ти років. І ВСЕ!

keyboard_arrow_up