Просять допомогу на армію: Гамалій попередив про шахрайство

Просять допомогу на армію: Гамалій попередив про шахрайство
  • На Хмельниччині різко зростають випадки шахрайства. 
  • Сергій Гамалій розповів про аферу від імені посадовців. 

З початком війни в Україні почастішали випадки шахрайства. Хмельниччина не виключення. Зокрема, з початком повномасштабної війни все більше випадків стосуються афер під виглядом благодійної допомоги на армію, для переселенців чи поранених. 

Поліція з 2022 року розслідувала вже понад тисячу таких кримінальних проваджень. До прикладу, в лише в січні цього року до суду скерували 16 кримінальних проваджень вказаної категорії.

Очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій попередив мешканців про нове шахрайство. Мовляв, зловмисники телефонують і представляються посадовцями. Таким чином виманюють гроші, начебто на армію. 

Відео дня
  • Вони дзвонять і представляються посадовцями, або підробляють начебто офіційні листи з проханнями про надання благодійної грошової допомоги для армії. Запам’ятайте, ні адміністрація, ні інші структури не пишуть подібних листів і не звертаються телефоном по допомогу, - зазначив Гамалій. 

Відтак мешканців закликають бути обачними. Зокрема, ретельно перевіряти будь-яку інформацію, а в разі підозри негайно дзвонити до поліції. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А лохи ведуться...

keyboard_arrow_up