«Puma», «Nike», «Adidas» по-хмельницьки: чоловік виготовляв і продавав контрафактний одяг

«Puma», «Nike», «Adidas» по-хмельницьки: чоловік виготовляв і продавав контрафактний одяг
Фото ілюстративне
  • Торгував через Інтернет та в орендованих кіосках.

  • Як відрізнити брендований одяг від підробки?

 

Чотири роки умовно дав суд чоловікові, який у Хмельницькому виготовляв і продавав контрафактний одяг.

Від листопада 2017-го по вересень 2018-го горе-бізнесмен торгував ним через Інтернет та в орендованих кіосках в обласному центрі.

Під час обшуку в швейних цехах підприємця правоохоронці знайшли майже 10 тисяч футболок та понад тисячу светрів і штанів з логотипами «Puma», «Adidas», «Nike» й слоганом «Just do it», які той використовував незаконно.

Відео дня

Поліцейські вилучили обладнання, за допомогою якого виготовляли  контрафактний товар.

Доходи, отримані незаконним шляхом, підприємець легалізував, офіційно придбавши авто та нерухомості за заниженими цінами. Так, «Porsche Cayenne» вартістю в 45 тисяч гривень він записав на батька.  

Згідно з вироком, Хмельницький міськрайонний суд зловмиснику дав чотири роки ув’язнення умовно без конфіскації майна. Також підприємець має заплатити 187 000  гривень штрафу.

Цікаво, що від цивільного позову в сумі 26 мільйонів гривень іноземні компанії відмовилися.

До слова, ми зібрали для вас кілька ефективних порад щодо того, як не потрапити на гачок  таких ось « народних умільців» та не витратити гроші на фальшивий ьренд та не якісну підробку.

Як відрізнити оригінальний одяг від підробки

Логотип бренду

Бірки

Фурнітура

Замки, заклепки, язички – все має бути ідеальним, як у зовнішньому вигляді, так і в роботі. Крім того, світові бренди залишають знаки на фурнітурі фірмового одягу.

Що це може бути:

Усі написи повинні бути зроблені без орфографічних помилок. Найчастіше це саме вибиті літери, а не нанесені фарбою.

Якість матеріалу та швів

Виробники фейків у спробах зекономити використовують дешеві неякісні матеріали. На підробці може бути сліди клею, фарби, нерівномірний відтінок. Деякі покупці відзначають неприємний різкий запах.

Перевіряти слід не тільки лицьову, а й виворітну сторону речі. Затяжки, нерівні рядки, нитки, що стирчать, прямо вказують, що перед вами – не дуже акуратна підробка. В оригіналі не повинно бути нерівних швів, складок у місцях з’єднання тканини.

Вартість речей

Бренди докладають безліч зусиль для створення своїх виробів, впроваджують нові технології та використовують лише якісні матеріали, що пройшли безліч тестів. Тому подібні речі не можуть коштувати дешево. Дуже низька ціна брендового одягу — привід задуматися: а чи не фейк перед вами?

Єдина можливість заощадити та придбати справді оригінальну річ – скористатися знижками та потрапити на розпродаж.  Компанії часто знижують вартість одягу перед виходом нової колекції чи зміною сезону. Продавці також можуть надавати знижку на останній розмір виробу.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (91)
  • Anatoliy Slobodian

    ТРЕБА ДІЛИТИСЯ З МАФІЄЮ В ПАГОНАХ)))
  • Valentina Kaplyuk

    Ха ха,Америку відкрили 😊
  • Тамара Буртин

    Знайшли ,,корупціонера‘‘ людина працювала ,платила іншим  зарплату давала змогу в цей важкий час прогодувати сім‘і платила податки а не браала хабарі як наші депутати в дорогих костюмах протирають задниці і гроші падуть ім з неба ,які дійсно продають природні ресурси які належать народу і багато-багато різних корупційних схем за які отримують захмарні гроші і ще ні одного не притягнули до відповідальності
  • Світлана Кожен

    Теж мені новина. Та ті бренди всі шиються на Україні

keyboard_arrow_up