Рубав дерева на території Нацпарку «Подільські Товтри» житель Кам’янеччини

Рубав дерева на території Нацпарку «Подільські Товтри» житель Кам’янеччини
Колаж з фото поліції Хмельницької області
  • Чоловік вирізав дерева, щоб зробити заїзд на свою ділянку.
  • Цим наробив шкоди на пів мільйона гривень.

Мешканець Хмельниччини вирішив вирізати дерева в лісосмузі на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Проте правоохоронці помітили це і зупинили незаконну рубку. Чоловіку оголосили підозру.

Інцидент стався в середині листопада минулого року поблизу села Залісся Друге, – розповіли в поліції.

За інформацією, 48-річний житель Гуменецької тергромади попросив двох знайомих вирізати дерева у лісозахисній смузі, аби створити заїзд на свою земельну ділянку.

Відео дня

«Чоловіки взялись за роботу, однак вже наступного дня їх виявили водні поліцейські. На той час вони встигли зрізати три десятки дерев різних порід. Як зʼясувалося, зрізану деревину замовник пообіцяв знайомим в якості оплати за роботу», – йдеться в дописі.

Протиправні дії помітили під час рейду заповідником водні поліцейські. Вони зупинили «чорну вирубку» і розшукали замовника.

Наразі правоохоронці оголосили підозру чоловікові, який організував вирубку дерев. Його обвинувачують за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, вчинена на території природно-заповідного фонду, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Знищення дерев на території Національного природного парку «Подільські Товтри», кажуть поліцейські, завдало шкоди державі на пів мільйона гривень.

Читайте також: З 1 квітня на Хмельниччині розпочинається нерестова заборона на вилов риби: деталі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up