Шепетівчанин організував шахрайське угруповання у колонії

Шепетівчанин  організував шахрайське угруповання у колонії
  • Ув'язнені працювали по трьох злочинних схемах.
  • Розповідаємо деталі справи.

Вінницький міський суд виніс вирок чотирьом чоловікам, які відбували покарання у Вінницькій колонії. Звідти вони телефонували на мобільні людям під виглядом представників ПриватБанку.

Як стало відомо, уродженець міста Шепетівка Хмельницької області, який відбував покарання у «Вінницькій виправній колонії № 86», став організатором і керівником злочинної групи. Він запропонував ще трьом увʼязненим, з якими він товаришував, шахрайську схему.

Шепетівчанин розробив план, згідно з яким вони телефонували потерпілим, підбираючи цифри номерів телефонів та представлялись працівниками служби безпеки ПриватБанку та служби гарячої лінії ПриватБанку. Шахраї повідомляли людям, що з їх банківської картки нібито намагаються несанкціоновано зняти грошові кошти шляхом розрахунку в інтернет-магазині Rozetka, а для уникнення вказаного, потрібно підійти до термінала (банкомату) та виконати певні дії.

Відео дня

Для того, щоб у потерпілих не виникало ніяких сумнівів, після дзвінка фейкового працівника служби безпеки ПриватБанку, вони пропонували звернутись на гарячу лінію ПриватБанку за номером 3700. Тоі шахраї перетелефоновували з іншого номеру та вже спілкувалися від імені служби підтримки (гарячої лінії) ПриватБанку.

Було декілька шахрайських схем для заволодіння грошовими коштами потерпілих:

  • Перший варіант — знімали готівкові кошти та переказували їх на вказаний ними номер мобільного телефону. Під приводом скасування перерахунку коштів з рахунку, виманювали у потерпілих конфіденційну інформацію, а саме номер банківської картки, термін її дії та СVV-код.
  • Другий варіант —  дані банківської картки потерпілих вводили на відкритій вкладці сайту Parimatch та запрошували код, який приходив на мобільний телефон. Після того, як потерпілий повідомляв код, зловмисники вводили його на сайті та грошові кошти знімались з його мобільного телефону та переходили на електронний гаманець сайту Parimatch, після чого їх частково можна було вивести на картковий рахунок. 
  • Третій варіант — перераховували кошти на власні електронні гаманці.

У кожного з увʼязнених було по два мобільних телефони, які вони не мали права мати.

Правоохоронці довели кілька епізодів, під час яких шахраї ошукали принаймні шість людей на суму понад 50 000 грн.

Вінницький міський суд звинуватив чотирьох увʼязнених у шахрайстві. Вони отримають по пʼять років увʼязнення кожний.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Николай Кулина

    Звідки у засуджених телефони?Адміністрація має нести відповідальнчість за те що засуджені мають телефони.Чи вони самі від того щось отримують то і дивляться на усе крізь пальці.

keyboard_arrow_up