Суд оштрафував студента ХНУ за носіння холодної зброї

Суд оштрафував студента ХНУ за носіння холодної зброї
Фото ілюстративне
  • Хлопця, який носив з собою холодну зброю, притягнули до кримінальної відповідальності.

Четвертокурсник Хмельницького національного університету постав перед судом за те що порушив обіг холодної зброї, а саме – носив з собою кастет. Хмельницький міськрайонний суд оштрафував хлопця на одну тисячу неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 000 гривень. Окрім того, з нього стягнули 1 132 гривні за проведення експертизи зброї.

Про це повідомила пресслужба суду.

Як йдеться у вироку, близько 2-х років тому юнак замовив через мережу Інтернет кастет. Кастет, розповіли в суді, вважається  холодною зброєю ударно-дробильної дії. Придбання такої зброї заборонено законом. Хлопець отримав кастет поштою та відтоді постійно носив його в кишені штанів.

Відео дня

Так було до того, як зброю в студента виявили працівники поліціїі і вилучили її.

У суді додали, що кастет буде знищено.

Вирок ще можна оскаржити.

Читайте також: На Хмельниччині у 21-річного студента вилучили наркотиків на 4 мільйони – поліція

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віктор

    А чому він його носив? Мабуть страшо ходити по місту. На поліцію не надіїться. Стаття не кореспондента а якогось школяра. Хай кореспондент пройдеться по студмістечках то може розкриє тему біш ширше.

    Fairy reply Віктор

    Є правила університету не думаю що там дозволяють таке носити. З чого ми робимо висновки що вся відповідальність за це має вирішуватись з університетом так як він має це контролювати.
  • Fairy

    А чому ХНУ просто не відрахував такого студента зі свого закладу? І чому університет допустив що на його території розгулювала людина з холодною зброєю, а не з підручниками? Я б на фоні інших студентів подав би до  на ХНУ за недотриманням безпеки на території закладу.

keyboard_arrow_up