Вбивство біля "Сілістри": апеляційний суд ухвалив новий вирок

Вбивство біля "Сілістри": апеляційний суд ухвалив новий вирок
Фото ілюстративне
  •  Наприкінці минулого року мешканець Хмельницького отримав вирок за умисне вбивство, скоєне чотирма роками раніше біля ресторану «Сілістра». 
  • Нещодавно справу переглянули в апеляційному суді. Покарання змінили на більш суворе.

Восени 2016 року біля ресторану «Сілістра» вбили чоловіка. Як з'ясувалося, так закінчився конфлікт між відвідувачами закладу.

У ніч на 17 вересня 2016 року біля барної стійки в ресторані "Сілістра" обвинувачений, що був у стані алкогольного сп’яніння, посперечався із незнайомцем та намагався його вдарити кулаком в обличчя. Чоловіків розборонили, проте вони домовилися з’ясувати стосунки надворі. На вулиці у продовження суперечки обвинувачений вийняв ножа, та удар в живіт ним дістався чоловіку, котрий вийшов слідом і намагався припинити конфлікт. Його врятувала вчасно надана кваліфікована медична допомога: відвідувачі ресторану викликали швидку.

Тим часом на вулиці розбірки тривали. Під час бійки обвинувачений знову застосував ніж. Один з ударів у груди опонента виявився смертельним. Тяжке поранення легені і серця не давало шансів вижити. Медики міської лікарні лише констатували смерть.

Відео дня

Під час слідства вбивця зізнався у скоєному та розповів, що конфлікт виник, оскільки загиблий нібито чіплявся до його дівчини. Наприкінці минулого року суд призначив покарання чоловіку. Його визнали винним за частиною 1 статті 115 («Умисне вбивство») та частиною 1 статті 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження»). Суддя призначив покарання — 9,5 року позбавлення волі, а також виплату моральних та матеріальних компенсацій.

Прокурор та представник потерпілої наполягали на посиленні покарання обвинуваченому до 15 років ув’язнення, уважаючи призначене занадто м’яким. Вони звернулися до апеляційного суду.

" ХАС звертає увагу, що саме обвинувачений був ініціатором конфлікту, не реагував на спроби очевидців припинити його, застосував ніж, тяжко поранивши одного чоловіка й убивши іншого, натомість його охоронюваним законом правам та інтересам реальної загрози не було.

Водночас на думку колегії суддів апеляційного суду, при призначенні покарання суд першої інстанції не повною мірою врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, що належать до категорії тяжких та особливо тяжких", - йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

У результаті Хмельницький апеляційний суд частково задовольнив апеляційні скарги прокурора та представника потерпілої: скасував вирок Хмельницького міськрайонного суду від 28 грудня 2020 року в частині призначеного покарання та ухвалив в цій частині новий вирок, засудивши обвинуваченого в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в умисному заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, (ч. 1 ст. 121 КК України) остаточно до 14 років позбавлення волі.       

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Игорь Голуб

    "Отдохнул"
  • Читач84

    ідіот сів на 14 років......ну звістно його дівчина,яка виявилась причиною злочину...буде чекати гладіатора до сивини...
  • Vitalii Demkiv

    Дуже м'який вирок для вбивці.І це бидло будуть утримувати за рахунок платників податків.Довічне в Чорнобилі на роботі!

keyboard_arrow_up