За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок

За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок
  • Суд призначив покарання чоловіку, з вини якого загинули люди під час лісничих робіт.

Суд виніс вирок мешканцю Шепетівського району за вбивство через необережність. Під час трелювання дерева чоловік трактором зачепив дуб, і той впав на двох чоловіків – від отриманих травм вони загинули. Обвинуваченому призначили позбавлення волі на 5 років, але звільнили від покарання. Натомість він отримав три роки іспитового терміну.

Про це йдеться у вироку суду від 17 квітня.

За матеріалами справи, нещасний випадок стався 17 жовтня 2022 року. Чоловік приїхав трактором «Беларус 82.1» на територію Шепетівського лісництва для трелювання дерев.

Відео дня

Під час проведення робіт один зі зрізаних дубів застряг поміж гілок, тож обвинувачений намагався трактором його стягнути на землю. Тракторист, йдеться в справі, не переконався, чи стоять інші працівники на безпечній відстані. Так, стягуючи гілки, він зачепив інший дуб, який впав на лісника та його помічника.

Від отриманих травм лісник загинув на місці події, а його напарник помер у лікарні. Суд визнав тракториста винним за вбивство двох осіб, вчинене через необережність.

Відомо, що обвинувачений – уродженець села Брикуля Шепетівського району, одружений, виховує неповнолітню дитину, раніше судимий не був. Свою вину визнав повністю. 

Читайте також: На Хмельниччині лісівники висадили майже два мільйони нових дерев

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up