Житель Хмельниччини наїхав на копа та назвав укази президента авторством

Житель Хмельниччини наїхав на копа та назвав укази президента авторством
  • Офіцер запасу ухилявся від мобілізації та не визнає укази президента дійсними.
  • А його син служить на боці росії.
  • Деталі скандальної справи читайте в матеріалі.

Житель Славути три роки проведе за ґратами. Чоловік ухилявся від призову, автівкою наїхав на правоохоронця та не вважає законними укази президента про введення воєнного стану. 20 березня 2024 року Славутський міськрайонний суд Хмельницької області виніс йому вирок.

За матеріалами справи, протягом 2022-2023 років ТЦК виписували чоловіку повістки. Проте обвинувачений відмовлявся проходити медогляд для військової служби. Тоді працівник ТЦК склав на порушника протокол за ухилення та направив його до суду.

5 вересня 2023 року суд вирішив привести чоловіка на засідання за допомогою поліцейського.

Відео дня

Поліцейський знайшов винуватця, коли той сидів в своїй автівці «Renault Kangoo». Тож правоохоронець підійшов до нього, показав постанову суду та запропонував проїхати до суду. На це обвинувачений почав сперечатись, заперечував необхідність явки до суду, завів двигун автомобіля та, за даними суду, навмисно наїхав на дільничного офіцера поліції, який стояв перед ним. В результаті правоохоронець 10 метрів проїхав на капоті.

У суді військовозобов’язаний не визнав вини за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. За його словами, він уже виконав обов’язок перед Батьківщиною, коли у 1990-х роках закінчив військовий виш, отримав звання лейтенанта. Іще два роки проходив військову службу у хмельницькій мотострілковій бригаді. 12 травня 1999 року був звільнений з військової служби в запас за станом здоров’я.

Крім цього обвинувачений пояснив, що не вважає законними укази президента про введення воєнного стану в Україні та про загальну мобілізацію, оскільки Україна офіційно не оголосила війну.

Самі укази чоловік назвав «авторськими творами, а не законами і не обов’язкові до виконання».

Разом із тим, чоловік говорив: у перший день після повномасштабного вторгнення добровільно з`явився у військкомат, але йому пояснили, що немає потреби його мобілізовувати. Потім він просив залучити його до тероборони, але знову отримав відмову. Натомість сьогодні, сказав обвинувачений, у нього пропала мотивація воювати з «другою армією світу», він має сім’ю, малолітню дитину, батьків похилого віку, які потребують його допомоги. 

А далі видав таке: його син був мобілізований російською стороною і воює по той бік фронту.

Суд вирішив, що ефективно дати відсіч нападникам на країну чоловік не зможе. Крім того, офіцер запасу може загрожувати безпеці держави.

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винним місцевого безробітного в ухиленні від призову за мобілізацією і призначив три роки позбавлення волі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up