4 березня у Хмельницькому відбудеться концерт до 75-річчя Володимира Івасюка

4 березня у Хмельницькому відбудеться концерт до 75-річчя Володимира Івасюка
  • Вхід вільний.

4 березня народився український композитор і поет Володимир Івасюк. В пам’ять про легенду української естради у Хмельницькому проведуть благодійний концерт.  

Концерт Хмельницького академічного муніципального естрадно-духового оркестру «Пісня буде поміж нас», присвячений 75-річчю українського композитора і поета, Володимира Івасюка, відбудеться 4 березня о 18:00 у Хмельницькому обласному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького”, - повідомили в Управлінні культури і туризму м. Хмельницького.

Вхід вільний. Проте під час благодійного концерту до 75-річчя Володимира Івасюка збиратимуть кошти на потреби ЗСУ, - додають в Хмельницькій міській раді.

Відео дня

Примітка: Володимир Івасюк – видатний український композитор і поет, один із основоположників української естрадної музики. Народився 1949 року у містечку Кіцмань, Чернівецької області. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох вистав. Окрім поезії та музики, мав ще й хист до малювання.  На заключному концерті першого телефестивалю «Пісня-71» – «Червона рута» була визнана найкращою піснею в СРСР. До 1979 року він створюв ще чудові пісні, аж поки 18 травня його тіло знайшли в Брюховецькому лісі, проте загадка смерті й досі не розкрита. Володимира Івасюка визнано Героєм України (2009, посмертно), Лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка (1994, посмертно).

Читайте також:

Від початку повномасштабної війни на Хмельниччині пошкоджено 12 бібліотек

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up