Де і як можна обійти заборону на вилов риби у Хмельницькому

Де і як можна обійти заборону на вилов риби у Хмельницькому
  • З 11 квітня на більшості водойм Хмельниччини введено обмеження для вилову риби.

  • Дізнайтесь, де і коли заборонено ловити рибу.

  • За яких умов і де дозволене любительське рибальство?

Через початок масового нересту з 11 квітня на більшості водойм Хмельниччини введено обмеження для вилову риби. Про це повідомляє Хмельницьке міське управління з питань екології та благоустрою.

Любительський та спортивний лов на рибогосподарських водних об’єктах заборонено у такі строки:

  • Відео дня
    /li>

Крім того, на всіх рибогосподарських водних об’єктах з 1 грудня по 30 червня 2022 року (включно) діє заборона на лов (добування) раків під час виношування ними ікри, личинок та першої линьки.

Любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2022 року однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега на окремих ділянках. В межах міста це Хмельницьке водосховище (від автомобільного мосту по вул. Кам’янецькій вверх проти течії вздовж лівого берега до автомобільного мосту по вул. Західна Окружна).

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно з КУпАП, становить від 34 до 680 грн.

 За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність, відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф – від 1 700 до 3 400 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Закликаємо громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення прохання: терміново повідомляти на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля: (0382) 79 20 88 або (068) 384 98 10.

Читайте також: Де замовити доставку їжі у Хмельницькому

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іван Гриценко

    О да ,особливо щараз іти на рибалку коли кожне думає шо ти агент кремля бо пика незнайома 😆
  • Валерия Валерия

    Зараз запрет. Їжте каші бо піст.
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up