У Хмельницькому проведуть аудіопрогулянку містом

У Хмельницькому проведуть аудіопрогулянку містом
  • Зібрані кошти організатори передадуть на потреби підрозділу ЗСУ, де служить композитор, що написав музичний супровід до аудіопрогулянки.

  • Де і коли розпочнеться екскурсія?

 

Аудіопрогулянка «СВІТ ДОНАТС» відбудеться у п'ятницю, 15 квітня.

Початок о 18:30.

Місце зустрічі – майданчик навпроти монотеатру «Кут».

Аудіопрогулянку «СВІТ ДОНАТС» створив режисер та письменник Дмитро Левицький та представив її на фестивалі ТRANSLATORIUM 2021 у Хмельницькому. За його словами, такий формат — це різновид театрального мистецтва або мистецтва розповіді історій. 

 

Дмитро розробив авторський маршрут вуличками міста та зосередив увагу не лише на самих будівлях, а й численних вивісках, які барвисто та хаотично обліплюють фасади.

Ідея провести аудіопрогулянку містом та зібрати кошти на потреби армії — належить організаторам єдиного в Україні фестивалю літературного перекладу ТRANSLATORIUM, який відбувається у Хмельницькому вже 5 років поспіль.

«Сьогодні багатьом може здатися, що культура не на часі. Однак ми певні, що кожен може наближати перемогу, працюючи на своєму місці. Ми знаємо, що Хмельницький зараз приймає тисячі людей з інших міст, саме тому виникла ідея познайомити їх і з простором міста, і з його мешканцями. Аудіопрогулянка, яка була створена до фестивалю, є гарною можливістю почати підмічати деталі, побути трохи в спокої, наодинці з думками, але при цьому не почуватися самотньо. Адже поряд ціла група таких самих перехожих, учасників спільної мандрівки — це і є те одне ціле, яким ми є сьогодні на різних фронтах. Окрім того, ми хочемо зібрати кошти для батальйону, в якому служить композитор Тімур Джафаров, автор музичного супроводу для цієї аудіопрогулянки. Долучитися вільним донейтом зможуть всі охочі», — розповідає директорка літературно-перекладацького фестивалю ТRANSLATORIUM та одна з організаторок екскурсії Тетяна Родіонова.

Відео дня

За словами організаторів, такий формат цікавий ще тим, що це не класична екскурсія, коли люди щільним колом оточують екскурсовода, щоб краще чути розповідь. Тут кожен учасник групи матиме вдосталь вільного простору і, перебуваючи в групі, зможе залишатись наодинці з собою та слідувати за голосом у навушниках.

Учасників аудіопрогулянки просять взяти з собою навушники та мати інтернет-підключення на телефоні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up