В Україні змінюють правила авіаперевезень. Що варто знати

В Україні змінюють правила авіаперевезень. Що варто знати
Фото avianews.com
  • Вагу ручної поклажі збираються зменшити. 
  • Сісти в літак тепер треба буде заздалегідь. 
  • А компенсація по втраті багажу зросте. Які ще нововведення планують?

Зібралися за кордон? Тоді маєте знати: Державіаслужба України повідомляє, що незабаром деякі правила авіаперевезень буде змінено. Про це вже підготували відповідний проєкт наказу. Його затвердження планують на 11 лютого. 

Нововведення стосуватимуться норм перевезення ручної поклажі, розміру компенсації за втрату багажу, терміну завершення реєстрації та посадки на рейси. 

Нововведення №1

Відео дня

Згідно з документом, авіакомпанії отримають право самостійно визначати час закінчення реєстрації на рейси й посадки в літаки. Діючі правила говорять, що реєстрація повинна завершуватися не раніше 45 хвилин, а посадка на борт - не раніше 15 хвилин до вильоту, повідомляється на сайті Аvianews

Нововведення №2

Змінюються вимоги до ручної поклажі. Зараз її загальна вага не повинна перевищувати 7 кг, хоча авіаперевізник може збільшити безкоштовну норму. Нові правила передбачають, що мінімальна вага ручної поклажі не повинна бути менше 5 кг. При цьому пасажир зможе взяти в салон понад норму жіночу (чоловічу) сумку або рюкзак. Встановлювати їх вага і габарити будуть авіакомпанії. Як і раніше, понад норму також можна буде взяти папку для паперів, пресу, верхній одяг, парасольку або тростину, харчування для дитини, дитячу дорожню люльку для немовлят до 1 року, прогулянкову дитячу коляску, складне інвалідне крісло, милиці. 

Нововведення №3

Проєкт нових правил скасовує вимогу про безоплатне перебронювання квитка, якщо перший рейс запізнився і пасажир не встиг на другий рейс при оформленні перельотів окремими квитками. Також рейс буде вважатися скасованим, якщо його затримка перевищила 48 годин. Не вважається скасованим рейс в разі зміни аеропортом вильоту або прильоту в межах одного міста. Або якщо авіакомпанія передала пасажирів іншої компанії для перевезення спеціально організованим рейсом. 

Нововведення №4

Максимальну відповідальність авіаперевізників за затримку рейсу пропонується збільшити з 4694 до 5346 спеціальних прав запозичень ($ 7324). А відповідальність за пошкодження, втрату або затримку багажу - з тисячі сто тридцять один до 1288 спеціальних прав запозичень ($ 1765).

Нововведення №5

Авіакомпанії хочуть зобов'язати містити цілодобові колл-центри. Зараз авіаперевізники повинні забезпечувати цілодобову підтримку тільки при виконанні рейсів у нічний час. 

Нововведення №6

Ще одне нововведення стосується сервісів-посередників, які допомагають пасажирам отримувати компенсації. Уповноважені органи з питань цивільної авіації отримають право вимагати від посередників надати копію паспорта пасажира, інтереси якого представляються, і оригінал довіреності, на якому повинен стояти оригінал підпису.

Нововведення №7

Пропонують прибрати й докладний список документів, за якими можлива реєстрація на рейс. Реєструвати будуть на підставі документів, що засвідчують особу, визначених законодавством.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
  • Валентина Колеснікова

    Скучно людям стало робити нововведення в економіці, то вирішили взятися за авіаперевезення... 😨
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up