Як хмельничанам убезпечити себе від шахраїв при купівлі авто? Поради від МВС

Як хмельничанам убезпечити себе від шахраїв при купівлі авто? Поради від МВС
Фото: kk-auto.com.ua
  • Щороку багато українців, які вирішили придбати авто, потрапляють в неприємну ситуацію через шахраїв.
  • Щоб не стати жертвою, потрібно знати основні правила безпечної купівлі та оформлення транспортного засобу.
  • Як убезпечити себе при купівлі авто, розповіли у МВС.

Купуючи нове авто українці ризикують потрапити у неприємну ситуацію, адже часто бажаючи зекономити чи просто через довірливість забувають про правила безпечної купівлі. Лише минулого року в Україні зафіксували більше тисячі подібних порушень.

У МВС нагадали основні правила купівлі авто

Переоформити куплену автівку з одного власника на іншого можна декількома способами:

Відео дня
  • оформити договір купівлі-продажу та перереєструвати авто в сервісному центрі МВС,
  • оформити договір купівлі-продажу в нотаріуса або через комісійний магазин.

Та доволі часто українці оформляють довіреності на авто від продавця на покупця. У цьому випадку, аби вберегти себе від придбання авто із перебитими номерами, варто звернутись саме до сервісного центру МВС та вже там оформити договір купівлі-продажу та перереєстрації авто в присутності продавця та покупця.

Зазначимо, що договір купівлі-продажу укладається безкоштовно при перереєстрації авто та заповнюється адміністратором в електронній формі.

Важливо під час купівлі вживаного авто провести його експертну оцінку. Експертний огляд автомобіля є обов’язковим і проводиться у всіх випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку транспортного засобу. Мета такого огляду — звірка ідентифікаційних номерів та перевірка реєстраційних документів. Вартість послуги включена у ціну перереєстрації транспортного засобу.

Також в окремих випадках можна провести експертне дослідження транспортного засобу. Під час нього встановлюють чи має авто пошкодження, чи не підробленні його деталі та реєстраційні документи.Це платна послуга.

Варто запам’ятати!

  • Якщо авто має підроблені номери то новий власник не зможе ним більше користуватися, ймовірно що авто заберуть на штрафмайданчик до з’ясування обставин.
  • Іноді замість оформлення договору купівлі-продажу транспортного засобу громадяни обирають варіант передачі авто від продавця покупцю за довіреністю. У такому випадку транспортний засіб взагалі не проходить жодної експертної процедури. Це досить ризиковано для покупця. Проведення експертного дослідження станом на січень 2018 року коштує від 126,63 до 164,15 гривень в залежності від марки авто.
  • Будьте уважні, якщо ціна авто значно менша за його ринкову вартість, існує вірогідність, що продавець навмисно занижує ціну, аби якомога швидше позбавитись “проблемного” транспортного засобу. У таких випадках експертне дослідження просто необхідне.

Якщо у вас виникли питання з приводу реєстрації чи перереєстрації авто, звертайтесь за консультаціями за телефоном (044) 290-19-88 або у повідомлення на офіційній сторінці Головного сервісного центру МВС у Фейсбуці. З питань діяльності працівників Експертної служби МВС у територіальних сервісних центрах МВС звертайтесь за контактним телефоном (096) 086-56-56.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up