Як правильно обслуговувати велосипед після тривалих поїздок? (новини компаній)

Як правильно обслуговувати велосипед після тривалих поїздок? (новини компаній)

Ви полюбляєте кататися на велосипеді? Тоді маєте розуміти, як їх обслуговувати. Найголовніше, про що ви повинні пам’ятати після відпочинку. Ваш велосипед теж має добре відпочити. 

В процесі поїздки ви інтенсивно використовували такі елементи:

  • систему двигуна;
  • електричну систему;
  • систему підвіски.

Тому існує ймовірність того, що деякі частини велосипеда можуть бути зношені. Або порвані через довгу поїздку та дорожні умови. Тому дуже важливо правильно обслуговувати велосипед. Особливо, якщо ви довго на ньому їздили. Як правильно натягнути ланцюг велосипеда? Дізнаймося.

Хороший спортивный велосипед можна придбати в інтернет-магазині «Veliki». Серед широкого асортименту товарів ви точно зможете знайти для себе ідеальний варіант. Ціна та якість на вищому рівні.

Дії перед поїздкою

Ви можете заощадити багато часу та клопоту пізніше, якщо дотримаєтесь рекомендацій. Що вам потрібно:

  • Шестигранні ключі.
  • Мастило для ланцюга.
  • Манометр.
  • Підлоговий насос (або повітряний компресор).
  • Миючі засоби.
  • Сушка рушників.

Спортивні велосипеди магазин фото

Перед тим, як вирушати в подорож зробіть наступні дії:

  1. Перевірте гальма. Перевірте силу гальм. Так зможете переконатися, що вони справні. Як правильно відрегулювати гальма велосипеда? Якщо у вас є гідравлічні гальма і ви підвішуєте велосипеди вертикально. Вам, можливо, доведеться спочатку їх трохи прокачати. Перевірте, щоб жоден із ваших гальмівних роторів не терся!
  2. Перевірте болти. Це може бути так само просто, як обережно підняти велосипед, щоб переконатися, що всі болти задньої підвіски затягнуті.
  3. Перевірте перемикання передач. Як правильно відрегулювати перемикачі передач велосипеда? Перемикайте передачі до кінця та переконайтеся, що ваш перемикач регулюється належним чином і що ваш ланцюг не від’єднується від касети в жодному напрямку. 
  4. Прокачайте підвіску. Стисніть підвіску кілька разів і переконайтеся, що все відчуває себе безладно. Це допоможе вам завчасно виявити серйозні проблеми з підвіскою, а також нагадає вам, якщо ви залишили блокування увімкненим!
  5. Провітрюйте шини. Варто робити це перед кожною поїздкою, навіть якщо ви робили це напередодні. Перепади температури можуть вплинути на тиск у шинах. А тиск у шинах може вплинути на комфорт. Тому зміниться і рівень задоволення від вашої поїздки. Не кажучи вже про те, щоб допомогти вам уникнути провалів.

Як доглядати за великом після прогулянки?

Як доглядати за великом після прогулянки?

Догляд за велосипедом після подорожі має бути обов’язковим. Ви можете зосередитися на наступному:

  1. Миття та чищення велосипеда. Очевидно, що після використання під час подорожі залишаться сліди плям. Незалежно, які ці плями. Але вони обов’язково будуть. Миття та чистка велосипеда після їзди має бути найпершим, що варто зробити. Якщо залишити свій улюблений велосипед забрудненим на тривалий період часу, то його буде важче чистити. Це може навіть спричинить іржу. А надалі – може змінити колір вашого велосипеда.
  2. Перевірка гальм. Для безпеки під час використання велосипеда гальма також мають велике значення. Після тривалої їзди не забудьте перевірити, чи все на нормальному рівні, чи ні. Ваша гальмівна система велосипеда має працювати нормально та ефективно. Також не забудьте перевірити гальмівні колодки. Якщо вони надто тонкі або занадто зіпсовані, негайно замініть їх.
  3. Змащуйте ланцюг. Як правильно змастити велосипед? Найкраще змащувати ланцюг після поїздки, а не до неї, щоб мастило встигло повністю вбратися.
  4. Перевірка шин. Необхідно регулярно перевіряти стан шин, чи готові вони до використання. Переконайтеся, що тиск у шинах нормальний і в шинах немає опуклостей чи сторонніх предметів. Стан шини можна визначити, поколовши шину нігтями. Подивившись, чи з’являється якийсь слід, і чи можна після цього повернутися до попереднього стану. Якщо шини занадто тверді, зчеплення під час руху по дорозі буде поганим

Оскільки велосипеди забезпечують зручність і високу мобільність у подорожах, багато людей вибрали їх як найкращих друзів. Ви можете кататися як на короткі, так і на далекі відстані. Тому задля власної безпеки та продовження терміну служби не забувайте ретельно доглядати за цим двоколісним напарником!

Ви шукаєте хороший веломагазин для купівлі якісного велосипеда? Тоді компанія «Veliki» завжди до ваших послуг. Ви знайдете для себе найкращий варіант, адже вибір достатньо великий. Переходь і обирай якісний та надійний велосипед!

keyboard_arrow_up