Перший освітній хаб на Хмельниччині: для кого і як працює

Перший освітній хаб на Хмельниччині: для кого і як працює
  • В області створили перший освітній хаб. 
  • Тут молодь може визначитись з майбутньою професією.
  • Як працюватиме простір і кому буде корисний?

Стати айтішником, флористом або вивчитись на швачку. На Хмельниччині розпочав роботу перший освітній хаб. Що це і для кого?

Освітній хаб або так званий координаційний центр - це така платформа, де можна буде визначитись з професією, а також почати заробляти на життя новою справою. Доступний такий простір не лише для переселенців, а й для жителів усієї області. Про це розповів заступник очільника обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв.

"Раніше ми анонсували створення хабу. Сьогодні має перший результат. Послугами освітнього хабу можуть скористатись і переселенці, і жителі області. ОВА створила його за підтримки Міністерства освіти", - пояснює Володимир Юр'єв і додає, що до створення долучились також навчальні заклади профтехосвіти області і відома у Хмельницькому комп'ютерна академія "IT STEP".

Відео дня

Як додають в адміністрації, хаб буде корисний для дітей 3 років, школярів, учнів профтехучилищ, студентів вишів і батьків.

Чим буде корисний?

Тут можна буде отримати психологічну консультацію і пройти тестування за допомогою штучного інтелекту.  Всі послуги будуть безкоштовні.

Молодь зможе за короткий термін набути основ сучасних професій і спробувати знайти роботу. Що це за професії:  IT,  флорист, ті, які пов'язані з креативом - вишивка чи ландштафний дизайн, а також здобути професію швачки чи водія.

Як взяти участь?

Охочих слід зателефонувати 096 203 28 02 (ОВА), або зареєструватись на сайті Департаменту освіти і науки.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up