У Хмельницькому 16 класів відправили на дистанційне навчання через COVID-19

У Хмельницькому 16 класів відправили на дистанційне навчання через COVID-19
  • В департаменті освіти та науки назвали школи, де в учнів виявили коронавірус.

  • Через захворювання діти вчитимуться online впродовж двох тижнів.

Майже весь навчальний процес навесні проходив дистанційно. Через пандемію COVID-19 школярі та вчителі спілкувалися online. До звичного режиму вони повернулися із 1 вересня. Для десятків учнів це тривало недовго. Станом на сьогодні, 23 вересня, на дистанційне навчання переведені вже 16 класів шкіл Хмельницького. Все через виявлення захворювання на COVID-19 в учнів.

В.о. директора департаменту освіти та науки надала vsim.ua список закладів, де в окремих класах знову повернулися до дистанційного навчання:

  • <

    Відео дня
    /li>

Такі міри безпеки спричиняють додатковий тиск на школярів. Психологиня Марина Світченко ділиться порадами, що робити в сім’ї дитини, клас якої перевели на двотижневі “вимушені канікули”.

Розмова

Насамперед необхідно поговорити з дитиною. Донести до її свідомості, що хворого однокласника не потрібно принижувати через його хворобу. Однокласник не повинен стати вигнанцем у колективі. 

Атмосфера співчуття 

Заведіть з дитиною розмову, починаючи словами “Уяви, якби захворів/ла ти…”. Так діти краще зрозуміють, адже ніхто б не хотів чути образи в свою сторону. Запитуйте, як справи в хворої дитини та про самопочуття. Підтримайте його та не розповсюджуйте негатив. 

Слідкуйте за собою

Звісно, звістка про те, що хтось із класу вашої дитини захворів коронавірусом, викликає паніку та переживання. Однак не показуйте це дитині. Тим паче, не кажіть при дитині “Це через нього/неї ми пішли на самоізоляцію”. 

А яка ситуація у школах, де навчаються ваші діти?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Кристина Анисимова

    Існує, але то Грві, грипп  тільки назву гарну дали нічого в ньому смертельного немає, але гроші він комусь приносить великі.

    Анонім reply Кристина Анисимова

    Вот когда переболеете, будете рассказывать, насколько в нем ничего смертельного нет. За рубежом таких смелых называют "ковидиоты".

    Анонім reply Анонім

    А зарабатывать будут во все времена и на чем угодно. На войне зарабатывают, на смерти. И на болезнях. Это мародерство, но это не значит, что реальной угрозы не существует.
  • Антисимчишиновець

    Хто такі психологиня?  Може психолог?

    Анонім reply Антисимчишиновець

    Сейчас повсюду усиленно вводят феминитивы, это утверждено новым "Правописом". Как по мне, жуть жуткая, но это новые правила грамматики.

    Анонім reply Анонім

    Психологине еще повезло, а вот как вам "членкиня"?
  • Тамара Сович

    Нехай ця хвороба не каснеться нікого.але це реалії життя,хтось вірить а дехто ні.
  • Ліда Жук

    Задовбали брихуни

    Новини Хмельницького на vsim.ua reply Ліда Жук

    Ліда Жук хто такі брИхуни?)

    Deymos Tanya reply Ліда Жук

    Ліда Жук а чого брихуни?
    корона вірусу не існує?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up