У Хмельницькому розпочали набір дітей до перших класів

У Хмельницькому розпочали набір дітей до перших класів
  • З 2 по 31 травня триватиме зарахування першокласників до шкіл Хмельницької громади.

  • У міській спеціалізованій школі № 6 з поглибленим вивченням німецької прогнозують збільшення кількості перших класів.

  • Дізнавайтесь, за яким принципом пропонують обирати школу, а також перелік необхідних для зарахування документів.

У школах Хмельницької громади розпочалося приймання документів від батьків майбутніх першокласників.

Всього освітяни планують зарахувати до шкіл понад 4 тисячі дітей, зокрема і з родин вимушених переселенців. Йдеться у сюжеті телекомпанії “Місто”.

До кінця травня батькам потрібно подати медичні довідки й карти профілактичних щеплень дітей. Якщо такої можливості не буде, то ці документи можна принести пізніше - в серпні.

Відео дня

Заяви від батьків в школах Хмельницької громади прийматимуть до 31 травня.

Подати заяви можна також онлайн на сайтах навчальних закладів. 

Батькам слід зорієнтуватися, чи обрана ними школа належить до території обслуговування адреси їхнього проживання чи реєстрації. 

Далі мати, батько чи їхні представники пишуть заяву до адміністрації школи, додають до неї документ, який засвідчує, що вони дійсно проживають на території обслуговування школи, копію свідоцтва про народження дитини та медичну довідку.

Для дітей з родин переселенців потрібна ще й довідка внутрішньо переміщеної особи. У ній вже є інформація про адресу реєстрації дитини в Хмельницькій громаді.

 Цьогоріч  в міській спеціалізованій школі №6 з поглибленим вивченням німецької мови шестирічок зараховуватимуть до  трьох перших класи. Минулого року їх було два. З березня в школі отримали понад 20 заяв. Освітній заклад готовий навчати дітей вимушених переселенців, - повідомляє Алла Остапець, заступниця директора з навчально-виховної роботи в початкових класах СЗОШ № 6.

Загалом, у школі №6 з 1 вересня до перших класів готові прийняти майже сто учнів.

Наразі у початкових класах тут навчаються 320 дітей. З 24 лютого в онлайн-форматі до навчального процесу приєднались і дев'ятеро дітей переселенців.

З березня триває реєстрація й до дитсадків. На разі в громаді є 65 дошкільних дитячих закладів, з них 43 - у Хмельницькому. Батьки можуть перевірити, чи потрапляє їхня дитина до обраного дитсадка завдяки електронній черзі. 

“Загалом по місту місць в дитсадках вистачає, але в окремих мікрорайонах виникають проблеми. Як правило, переповнені дитсадки у мікрорайоні Озерна. Спеціалісти будуть індивідуально працювати з батьками й перенаправляти дітей до дитсадків, ближчих до місця роботи батьків або до місця проживання бабусь та дідусів” - говорить виконувачка обов’язків директора Департаменту освіти та науки міської ради Ольга Кшановська.

За результатами подання заяв у Департаменті визначатимуть, чи працюватимуть окремі школи у дві зміни

Дізнатися про зарахування дітей до навчальних закладів можна буде до 15 червня.

Читайте також: У Хмельницькому 2 травня розпочинається зарахування дітей до першого класу

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up