ЗНО з додаткових предметів хочуть зробити платним

ЗНО з додаткових предметів хочуть зробити платним
Фото ілюстративне
  • Учасники ЗНО зможуть складати додаткові тести за власний кошт.

Міністерство освіти та науки пропонує встановити плату за складання Зовнішнього незалежного оцінювання понад встановлену кількість навчальних предметів. Про це йдеться у проєкті наказу про затвердження змін до Порядку проведення ЗНО". Наразі документ винесений на громадське обговорення.

Як зазначається, у документі, учасник ЗНО має право на проходження тестувань з установленої кількості навчальних предметів коштом державного бюджету. Або понад встановлену МОН кількість навчальних предметів коштом фізичних і юридичних осіб у порядку, встановленому Міністерством освіти і науки України.

Після схвалення проєкту змін Міносвіти спільно з Українським центром оцінювання якості освіти розробить відповідний порядок здійснення оплати за складання додаткових тестів.

Відео дня

"З огляду на комплексність питання про надання платних послуг бюджетними установами брати участь у платному ЗНО учасники зможуть не раніше 2022 року", - пише Оsvita.ua.

Громадське обговорення запропонованих змін триватиме до 21 грудня. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • IGOR

    Хахаха)
  • Остап

    Зробіть вже все ЗНО платним. Нехай діти "низької якості" ідуть в поля, які вони скуплять, на панщину працювати.
  • Alex Varmint

    Дыра в бюджете такая что они уже не знают чем её закрывать, но зарплаты помощникам депутатов подняли до 105 тысяч гривен !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up