13 травня у Хмельницькому будуть хлорувати воду

13 травня у Хмельницькому будуть хлорувати воду
Читайте також
  • Воду не можна буде споживати, тож краще заздалегідь зробити запаси.
  • На що варто звернути увагу містянам під час та після хлорування, дізнавайтеся на нашому сайті. 

У четвер, 13 травня, у місті проведуть планову промивку та знезараження водопровідних мереж міста. З 10:00 до 17:00 вода буде непридатною до вживання та приготування їжі. Про це повідомляють у пресслужбі МКП "Хмельницькводоканал". 

Хмельничанам радять після 16:00 почергово відкривати крани в мийках, раковинах і ваннах.  

Що треба знати про хлорування

Профілактична дезінфекція і промивка міських водопровідних мереж здійснюється двічі на рік на підставі плану, який погоджується з міськвиконкомом і санітарною службою міста з метою дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя хмельничан.

Відео дня

Як проводиться промивка водопровідних мереж

Процедура промивки водопровідних мереж здійснюється у кілька етапів:

– випуск води із водопровідних мереж міста;

– заповнення водопровідних мереж водою із підвищеною концентрацією гіпохлориту натрію;

– випуск води з дезінфікуючим розчином із водопровідних мереж і промивка мереж;

– здійснення постійного лабораторного контролю якості води;

– подача споживачам питної води.

Для дезінфекції мереж використовується гіпохлорит натрію марки А. Ця сполука у допустимій концентрації є абсолютно безпечною для життя та здоров'я людини.

Що робити, якщо після промивки з кранів тече неякісна вода

Спершу необхідно відкрити крани та випустити незначну кількість води. Відкривання кранів необхідне для того, аби залишки гіпохлориту натрію разом із відкладеннями, що утворюються під час експлуатації всередині трубопроводів, не залишалися у трубах.

Якщо випуск води не допомагає, необхідно зателефонувати до аварійно-диспетчерської служби МКП “Хмельницькводоканал” за номерами телефонів: 78-75-10 або 1567 та повідомити про проблему.  

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Раїса Матвійчук

    Воду потрібно хлорувати ' але пенсіонери цю інформацію повинні знати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up