14 березня — Міжнародний день річок

14 березня —  Міжнародний день річок
  • День річок звертає увагу людства на те, що створення дамб негативно впливає на стан інших природних об'єктів. А порушення природного перебігу річки може стати причиною справжніх катаклізмів.

14 березня відзначають Міжнародний день річок. Мета свята —  об’єднання зусиль людей в боротьбі проти гребель та захисту річкових екосистем. Девіз цього дня – "За річки, воду і життя".

Започаткували це свято у 1997 році. Ініціативу створення такого подала громадська організація "Міжнародна мережа річок" (США).

Чому така дата? Саме 14 березня в Бразилії, в місті Курітіба, відбулася перша міжнародна конференція проти будівництва крупних гребель. Під час цієї конференції запропонували відзначати свято річок. А вже через рік у 20 країнах світу пройшло понад півсотні акцій, спрямованих на збереження річок і водойм планети. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up