19 листопада - День працівників гідрометеорологічної служби

19 листопада - День працівників гідрометеорологічної служби
Politeka
  • Переоцінити важливість роботи синоптиків складно. Усі ми стикаємося з нею щодня, коли вирішуємо чи брати парасольку, як одягнутися тощо.
  • Не лише прості люди, а й більшість галузей промисловості без синоптиків взагалі як без рук.
  • Однак, професійне свято цих спеціалістів досить нове. Його заснували у 2003 році. 

Щорічно 19 листопада в Україні відзначають своє професійне свято усі синоптики - люди, які ведуть обробку даних, що стосуються будь-яких змін у кліматі.

День працівників гідрометеорологічної служби встановлений Указом Президента України у 2003 році. Дата для святкування вибрана не випадково. Саме в середині листопада в 20-х роках минулого століття заснували українську гідрометеослужбу. До слова, українська Державна гідрометеорологічна служба сьогодні працює під керівництвом Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

Така структура як гідрометцентр є незамінною, оскільки всі дані про метеорологічну ситуацію в країні надаються працівниками саме цієї структури. Вони прогнозують ймовірні коливання температур та атмосферного тиску, визначають частоту та кількість опадів та інші показники, від яких залежить робота багатьох галузей країни. Інформація синоптиків про гідрометеорологічні явища дозволяє вчасно запобігти всіляким ударам стихії.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up