Чиновниця з Хмельниччини відсудила 10 тисяч за допис у Facebook

Чиновниця з Хмельниччини відсудила 10 тисяч за допис у Facebook
Фото - ілюстративне
  • Підприємця з Летичева зобов'язали спростувати слова про дерибан землі


 

За публікацію образливих для неї  висловлень у популярній місцевій Facebook-групі подала до суду на місцевого мешканця начальниця земельного відділу Летичівської селищної ради. 

У постанові Летичівського райсуду від 24 жовтня вказується, що чоловік опублікував у групі фото чиновниці із підписом «ця коротка з земельного відділу рулить всім дерибаном земельки в районі. Падло ще те. Але нічого, на все свій час».

У суді жінка зазначила, що має 22 роки стажу в органах місцевого самоврядування, дорожить своєю діловою репутацією, «користується повагою у колег, сумлінно виконує свою роботу та не вступає у конфлікти».

Відео дня

Образливе висловлювання у Facebook принизило її, адже публікацію переглянула велика кількість людей, до неї  почали надходити телефонні дзвінки щодо пояснення ситуації.

Посадовиця вважає, що відповідач своїми протиправними діями грубо порушив її честь, гідність, ділову репутацію та завдав моральної шкоди, яку жінка оцінила в 100 000 гривень.

Відповідач у судовому засіданні повністю заперечив позовні вимоги.

Розглянувши матеріали, суд дійшов висновку, що висловлювання на адресу позивачки є такими, що грубо порушують її честь, гідність, ділову репутацію, оскільки вона - посадова (публічна) особа органу місцевого самоврядування, має статус чорнобильця та ІІ групу інвалідності довічно.

«Вказаний вислів «падло» однозначно містить в собі образу, такий вислів є образливим висловлюванням, розповсюдження такої інформації є негарним вчинком, спрямованим проти фізичної особи, який викликає почуття гіркоти, душевного болю», – зауважив

Що ж до моральної компенсації у 100 тисяч гривень, то вона явно завищена.

Суд визнав публікацію, поширену у місцевій групі недійсною і такою, що порушує права позивачки.

Відповідача зобов’язав спростувати свої слова окремим дописом у Facebook та публікацією у «Летичівській газеті». Окрім того, чоловіка зобов'язали компенсувати чиновниці 10 тис. грн моральної шкоди і сплатити понад 3,4 тис. грн судового збору.

Постанова ще може бути оскаржена в апеляційному суді.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Маічка Падалко

    Це звезднц просто. Інвалід 2 групи - чорнобилець. 22 роки стажу . То який всраці вона чорнобилець???????? Там в летичеві реактор чорнобильський гахнув, і вона в віці семи років його тушила, працюючи пожарніком???  Чи в летичеві реакторна зона відчуження ??? Який всраці інвалід - чорнобилець????
  • Читач 007.

    Суди будуть в ужасі
  • Читач 007.

    Цією постановою суд летичівський дав добро на мільйони схожих ситуацій.., тепер буде купа позовів з соціальних мереж..., Суди будуть в удачі)))
  • Max Forosov

    А як же свобода слова і демократія, коли кожен має право висловлювати свою думку?

keyboard_arrow_up