Чого чекати у серпні: про зарахування у виші, тарифи та аліменти

Чого чекати у серпні: про зарахування у виші, тарифи та аліменти

З початком останнього літнього місяця в Україні відбудеться низка змін. Зокрема, абітурієнти дізнаються, чи зарахували їх на бюджетну форму навчання, розпочнеться відключення аналогового телебачення, а також додаткові вихідні. 

Вступ у виші

Вступники можуть дізнатися, чи пройшли вони на бюджетне навчання в обраному виші. У тих вступників, які будуть рекомендовані на бюджет, в електронному кабінеті навпроти однієї з заяв з’явиться статус "Рекомендовано до зарахування (навчання за кошти державного (регіонального) бюджету).

Мобільний зв'язок  

З 1 серпня Vodafone підвищить тарифи для корпоративних абонентів. Так, оператор повідомив, що будуть змінені умови обслуговування в архівних тарифних планах. Це стосується низки тарифів "Офіс" і "Смарт Офіс".

Також з 1 серпня будуть зміни і в оператора "Київстар". Так, припиняється можливість підключення нових абонентів та перехід існуючих на тарифний план "Київстар Планшет+".

Відео дня

З 1 серпня по 1 жовтня 2017 року припиняють діяти тарифні плани «GPRS VPN», «Бізнес Інтернет», «Бізнес Інтернет 3G», «Бізнес Інтернет Новий», «Індивідуальний М2М», «Інтернет 3G», «М2М передача даних», «М2М Базовый», «М2М Базовый голос», «Спеціальний М2М», «Стардата», «Стардата Голос», «Стардата Голос нова» та «Стардата Нова».

Зросте мінімальний розмір аліментів

З 29 серпня  в Україні мінімальна сума аліментів дорівнюватиме прожитковому мінімуму. Це 1559 гривень для дітей до шести років і 1944 гривень – для старших.  Зараз мінімальна сума аліментів – близько 900 гривень.  Зростає і відповідальність за несплату аліментів. Якщо боржник не платить впродовж року – сума більшає на третину. Якщо заборгованість перевищила 2 роки – доведеться заплатити на половину більше. Ті, хто не платить 3 роки і більше, повинні будуть віддати вдвоє більшу суму. У Мінюсті також обіцяють, як і раніше, описувати і забирати у боржників майно.  

Зросте вартість оренди квартир

Ріелтори готуються до сезонного зростання цін на оренду квартир. Уже в серпні суми за квадратні метри можуть підвищитися на 10-15%. Експерти пояснюють це традиційним зростанням попиту на житло в цей період, адже до міст потягнуться студенти, які будуть шукати дешеві квартири.  

Початок відключення аналогового ТБ

У цьому місяці відключення торкнеться лише Києва та Кіровоградської області.  На початку це стосується 13 телекомапній загальнонаціонального мовлення, які мають ліцензії на цифрове мовлення. Телеканали без цифрових ліцензій не відключатимуть від аналогового мовлення до січня 2019 року. Початок відключення аналогового по всій Україні відбудеться у вересні.

Додаткові вихідні

Українці у серпні відпочиватимуть дев'ять днів. Зокрема, українці отримують три законних вихідних підряд: з п'ятниці, 24 серпня, до неділі, 26 серпня. При цьому четвер, 23 серпня, - скорочений робочий день.

Прогноз на серпень

Середня місячна температура у серпні цього року прогнозується на рівні 20-25 градусів тепла, що дещо вище середніх багаторічних значень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up