Чому повішалась хмельничанка Оксана Шачко з Femen? Версія подруг

Чому повішалась хмельничанка Оксана Шачко з Femen? Версія подруг
  • 31-річна Оксана Шашко покінчила з життям у своїй паризькій квартирі.
  • За інформацією активістів, Шачко залишила передсмертну записку, в якій мовилося: "Ви всі – фейк".
  • Подруги озвучили версії та останні події з життя дівчини.

Одна з засновниць міжнародного жіночого руху Femen, художниця Оксана Шачко була знайдена повішеною в шафі. Дівчина народилася в Хмельницькому  

В коментарі ТСН  подруга активістки Марія Сільченко розповіла розповіла, що Оксана мала у Парижі серйозні матеріальні труднощі. А напередодні самогубства Шачко посварилася зі своїм хлопцем.

Оксана Шачко наклала на себе руки у своїй паризькій квартирі і була знайдена 23 липня. За інформацією активістів, Шачко залишила передсмертну записку, в якій мовилося: "Ви всі – фейк".

Відео дня

- Востаннє ми говорили з нею в ніч з п'ятниці на суботу – якраз перед тим, як вона зникла. Ми листувалися допізна, вона була дуже веселою, ми збиралися піти на якусь вечірку. Але потім я сказала, що захворіла і мабуть не піду. Тоді вона сказала: "Добре, тоді я завтра зайду і принесу тобі чарівні ліки і все буде добре". Ми попереписувалися трохи, вона була на вечірці зі своїм хлопцем, і після цього вони посварилися, і вона пішла додому, – розповіла Сільченко.

Оксана на акції протесту. Фото Народная Правда

За словами дівчини, вона разом хлопцем Оксани Ніколо шукали художницю цілі вихідні, а вже в понеділок вирішили зламати двері до її квартири, де і знайшли тіло Шачко.

Сільченко також розповіла, що Шачко писала у Парижі атеїстичні ікони, виставляючи їх у галереях, навчалася у художній школі, проте весь час відчувала труднощі з грошима. Дівчина часто жила у друзів, а близько місяця тому переїхала в соціальне житло. Сільченко зазначила, що Шачко вже давно перебувала у пригніченому стані і з Femen її фактично вигнали інші активістки.

- Париж її вбив тим, що з її бурхливою енергією дуже важко було тут жити. Ходити по вернісажах, спілкуватися з галеристами і видавати себе за того, ким вона не є – це її вбило. Вона вважала все несправжнім, фейковим, що люди постійно зображують із себе щось, а вона була чесною, справжньою.., – розповіла Сільченко. - Було багато причин: вона була в статусі біженця, не бачила маму з часу виїзду, не могла приїхати в Україну. Не могла реалізувати себе у політичній площині... Вона думала, що в 30 років житиме краще, а в результаті жила у злиднях.

При цьому вона виключає, що екс-учасниця Femen скоїла самогубство через сварку зі своїм хлопцем.

- Вона дуже активна, творча була особистість. Вона крала голос Путіна у Москві. Вона їздила в Мінськ протестувати проти Лукашенка. Вона ніколи не здавалася і завжди боролась, і я думаю, це теж був її певний акт – певне якесь послання до нас,
– розповіла в коментарі ТСН співзасновниця Femen Ганна Гуцол.

За інформацією видання, Шачко кремують у Франції. Місцева поліція проводить розслідування та поки що не дає офіційних версій. В Україні в Оксани залишилися матір і брат.


Оксана Шачко народилася у Хмельницькому. У 15 років поїхала з рідного міста з прагненням присвятити своє життя іконопису. Деякий час жила при монастирі. Згодом розчарувалася в релігії і покинула монастирНавчалася у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. У квітні 2008 року разом з Ганною Гуцол і Олександрою Шевченко заснували неофіційну організацію Femen. Активістки спершу протестувала з приводу проблем, які зачіпають жінок-студентів, але швидко перейшли до акцій проти сексуальної експлуатації українських жінок і секс-туризму. Спочатку вони привертали увагу, беручи участь в акціях в одній лише нижній білизні. У серпні 2009 року саме Оксана Шачко першою оголила груди в знак протесту у Києві.  

Хмельничанки Оксана Шачко та Олександра Шевченко (праворуч). Фото BBC.com

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Діана Граділь

    Дуже шкода дівчину. Співчуття її родині.
  • Мастер Автополив

    увидеть Париж и умереть. все по сценарию.
  • Alexandr Oleynikov

    Ваще пох
  • Alexander Podolski

    Вони там, у тому Femen, всі психічно хворі... - Тож які вже там "версії"?..

    Alexander Podolski reply Alexander Podolski

    Взагалі, як на мою думку, рух Femen - це лише політизація жіночого варіанту ексгібіціонізму...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up