"Згоріли всі гроші, які заробили", - про пожежу у студентському гуртожитку на Тернопільській

"Згоріли всі гроші, які заробили", - про пожежу у студентському гуртожитку на Тернопільській
  • Неспокійна ніч у гуртожитку Хмельницького торгівельно-економічного коледжу.  
  • Серед ночі студентів розбудив їдкий запах диму, з будинку вибігали, хто у чому бачив.  
  • У кімнаті, в якій сталася пожежа, нікого не було. Згоріли всі їхні речі, документи та гроші.  
  • Дітей з гуртожитку на декілька днів переселили і звільнили від навчання.

Близько другої години ночі жителі студентсовго гуртожитку Хмельницького торгівельно-економічного коледжу прокинулися від їдкого диму та криків сусідів. На другому поверсі в кімнаті №11 спалахнув вогонь. На момент пожежі в кімнаті нікого не було. На щастя, ніхто не постраждав. У поліції розпочали рослідування. Про ймовірні причини пожежі  журналістам vsim.ua розповіла директорка навчального закладу.

“Дівчата були як чумні від диму”

У кімнаті, в якій здійнялося полум’я, мешкає три дівчини. У ту ніч жодної з них у гуртожитку не було. За словами студентів, одна із жительок кімнати знаходиться в лікарні. Про те, що її кімната згоріла, дізналася від однокурсників.

Відео дня

У студентській кімнаті згоріли всі особисті речі дівчат. Усе в буквальному сенсі перетворилося на порох і гору сміття. Обгоріли техніка, ліжка, одяг, шпалери, документи і гроші, які мали студентки.

Мешканка гуртожитку Каріна Апанасова, яка стала очевидцем пожежі, каже, що в будинку було повно диму. Хто саме викликав рятувальників вже навіть не пам’ятає, але пригадує, що всі студенти виходили на вулицю самостійно. Щоправда, був такий шок, що з собою дехто навіть документи не встиг прихопити.

- Ми живемо на 2-му поверсі в 7 кімнаті. Моя сестра - голова самоврядування і до неї сильно стукали дівчата. Вона виходить, бачить - дим. Я була на 4-му поверсі, пішла до подруги, мені дзвонять і кажуть, що ми горимо. Спустилися на 2-й поверх, бачимо - купа диму. Дівчата перед цим в 11 кімнаті вибили двері, щоб подивитися, чи там є хтось. Вони відкрили двері, побачили дуже багато вогню і закрили, щоб далі не розходилась пожежа. Ми з подругою побігли на 4-й поверх, почали кричати, що дійсно пожежа. Одразу всі не зрозуміли, потім почали спускатися на 2-й і 1-й поверх, було все в диму, - стурбовано розповіла Каріна. - Дівчата були як чумні, знаєте, від диму. Ми вибігали в чому хто міг: в футболках, штанях, шортах. Деякі дівчата документи ще встигли взяти, а ми з сестрою - ні, бо по кімнатах бігли кричали, що пожежа.

Не встигли вийти з гуртожитку всього кілька студентів. За словами Каріни, це жителі 16-ої кімнати.  Їм вже допомагали спуститися рятувальники по спеціальній драбині.

- Жаль дівчат, які проживали в 11 кімнаті, що вони залишилися без речей, документів та грошей. Бо дівчата ще працювали на роботі і збирали собі трохи, а все згоріло, - розповідає Каріна.

Про ймовірні причини пожежі розказала керівниця

Пожежу гасили на 4 машинах 16 рятувальників. Вигоріла тільки одна кімната, інші не постраждали, але будинком розповсюджувався дим. Вночі студентів відвезли в навчальний центр коледжу по вулиці Кам’янецькій, 114.

У ДСНС поки що не беруться говорити про причини. Версію про те, що винними в пожежі можуть бути електроприлади, які заборонено тримати в кімнатах гуртожитку, відкидають.

За словами директорки Хмельницького торгівельно-економічного коледжу Ніни Трішкіної, ймовірною причиною може бути замкнення електричної мережі. Іншого пояснення керівниця не знаходить, адже в кімнаті мешканців не було і вона була зачинена. На той момент зі 143 студентів в гуртожитку було тільки 98, інші, за словами директорки, на період пожежі були відсутні.

- В гуртожитку в наявності є діючі вогнегасники, однак під час пожежі ними не скористалися. Вночі з мешканцями гуртожитку була чергова, після виклику пожежної бригади було викликано завідувача гуртожитку, вихователя та інженера з охорони праці, які організували роботу і організовували студентів разом з працівниками державної служи ДСНС. Ми щороку перевіряємо стан електричної мережі, служба щомісяця приїжджає і перевіряє, - каже директор Хмельницького торгівельно-економічного коледжу Ніна Трішкіна.

Студентам дали вихідні

Журналісти побували в гуртожитку сьогодні після обіду. Після нічної пригоди там майже нікого не було, всередині ще відчувався запах горілого, тому кімнати провітрювали. На другому поверсі, де, власне, і сталася пожежа в темному коридорі дві студентки мили підлогу біля обгорілої кімнати. Дійсно, повністю згоріла тільки одна кімната і частково обгорів коридор. Вогонь стримали залізні двері. В самій кімнаті №11 згоріло все: меблі, килими, вікно, стіни. Нічого не залишилося від речей мешканців.

- Замовлене вже нове вікно, двері, здійснюється прибирання. Вивезені пошкодженні речі, всі меблі з кімнати і потроху  ліквідовують наслідки. Дякувати, що ніхто не постраждав.Там були всі нові меблі, сучасний ремонт, килимові доріжки, покривала дорогі. Одна ця кімната повністю вигоріла, інші не постраждали, сажею не затягнуті, вони чисті, просто зараз провітрюються до кінця дня. Тому що стоїть запах горілого. Студентів на два дні ми відпустили додому, - розповіла директор коледжу Ніна Трішкіна.

Як повідомила речник Хмельницького міського відділу поліції Світлана Свідерська, причини пожежі встановлюються, а слідство проводиться за частиною 1 статті 270 “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі”.

У кімнаті дівчат вже прибрали

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Oksana Savitska

    Цікаво а чого дівчата мали бігати - хіба не мала спрацювати сигналізація протипожежна??
  • Irina Kirilyuk

    ДІВЧАТА  вибили МЕТАЛЕВІ двері??? Подивились, що там нікого не має і ЗАКРИЛИ їх? Щось не зовсім віриться...
  • Елена Казионова

    Ну думаю в час ночи пожар не случайно возник? Может курили так? Не проводка же загорелась?
  • Zoya Galyuk

    Шо це з тими пожарами робиться?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up