До поліції Хмельниччини надійшло 36 заяв щодо розшуку безвісти зниклих

До поліції Хмельниччини надійшло 36 заяв щодо розшуку безвісти зниклих
Фото ілюстративне
  • За два тижні у поліції зафіксували 36 випадків зникнення безвісти військових та цивільних людей з Хмельниччини.

У поліції Хмельниччини два тижні тому розпочав роботу у новому форматі спеціалізований центр із розшуку безвісти зниклих осіб. За цей час до підрозділу надійшло 36 заяв про зникнення людей.

Про це Укрінформу повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Хмельницької області Руслан Войтюк.

“З моменту створення в області спеціалізованого центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а саме з 16 травня, із такими заявами звернулися 36 громадян. У 57 біологічних родичів зниклих відібрано ДНК-зразки та в подальшому призначено судові експертизи”, - сказав поліцейський.

Відео дня

Як зазначив Войтюк, в цьому підрозділі фахівці збирають інформацію про місце зникнення осіб, відбирають біологічні зразки у родичів для ідентифікації, співпрацюють з такими людьми, у яких близькі зникли безвісти. За допомогою приладу, отриманого від міжнародних партнерів, спеціалісти можуть за 90-120 хвилин визначити ДНК особи та зробити порівняння.

За його словами, правоохоронці займаються розшуком зниклих у зоні бойових дій ще з початку війни. Утім, саме в такому комплексному форматі працюють віднедавна, додав він.

Звернутись до поліції за допомогою у розшуку безвісти зниклих можна за телефоном, зазначеним на світлині.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up