Добровольці отримають статус учасників бойових дій. Рада ухвалила закон

Добровольці отримають статус учасників бойових дій. Рада ухвалила закон
Фото ілюстративне: 24Канал
  • Добровольці та їх рідні зможуть отримати соціальні гарантії. 

Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт про надання статусу учасника бойових дій добровольцям, які виконують бойові завдання в зоні ООС. "За" проголосували 329 народних депутатів, повідомляє "ТСН".

Як зазначається, йдеться про надання статусу учасника бойових дій близько 3 тисячам бійців добровольчих формувань, що не легалізувались у лавах ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та інших підрозділів, які брали участь у бойових діях в зоні АТО-ООС. Вони мають можливість отримати статус учасника бойових дій та всі соціальні гарантії, що передбачаються в разі каліцтва, отриманого під час бойових дій. Також соціальні гарантії отримають члени їх сімей. 

Слід додати, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 січня 2020 року.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (-4)
  • Олекса Шумейко

    Тільки завдяки добровольцям і волонтерам салдофони Ху...ла не топають по Хрещатику. Ці українці дійсно заслужили шану.  Валерія і Сіма Ви краще своє фе вискажіть підкупольним депутатам-збоченцям , які там займаються хто знає чим, отримуючи крім високих незаслужених зарплат, ще щось в ковертах.
  • Виктория Куцяк

    100%
  • валерія

    А причому тут члени їх сімей?? Вони шо на війні були? Ну причому тут їх велика рідня??
    Хто на війні був - той нехай і отримає. А жінки їх не були, то чому вони мають отримувати. ?? Це шо, знову ПІДНІМУТЬ УСІ КОМУНАЛЬНІ на 50%, бо їх жінок тре утримувати. Вони ШО? до цього доложили? НІЦ!! НЕДОЛОЖИЛИ!!

    Сіма reply валерія

    А потім кажуть, що значна частина економіки в тіні. А хто ж хоче утримувати такі категорії? Розумію, якщо строковики воювали. Їх практично туди силою затягли. А добровольці і контрактники з якого переляку повинні отримувати пільги, якщо вони там опинились добровільно? Продовжується мілітарізація України, коли силовики і військові отримують найбільше, інше те що залишиться, тобто крихти. Наша країна збирається на когось нападати чи що? Така надзвичайно підвищена увага військовій сфері наштовхує лише на такі думки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up