Хмельничан запрошують на гостину до святого Миколая: деталі

Хмельничан запрошують на гостину до святого Миколая: деталі
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Чудотворець уже мчить до Хмельницького, щоб поспілкуватися з дітворою та здійснити її найзаповітніші мрії.

У вівторок, 6 грудня, у Хмельницькому запрацює гостина святого Миколая. Як і торік її облаштують у Хмельницькому академічному обласному театрі ляльок.

«Святий Миколай уже в дорозі! - зазначають у театрі. - Янголи готують йому одяг, зустрічають подарунки та облаштовують гостину. Чудотворець всім серцем любить дітей і кожному подарує крапельку своєї любові. А ще він разом з нами прагне Миру!»

Малеча зможе поспілкуватися із Чудотворцем, загадати бажання та зробити світлину на пам’ять.

Відео дня

Діятиме святкова локація до 6 січня 2023-го. У цей час від 17.00 до 20.00.

Чекає на дрібноту й дві новорічних постановки від театралів:  вистава «Маленький принц» та інтермедія «Грінч — викрадач Різдва».

Театрали запевняють «Перший Подільський»: таких постановок в Україні ще не було. Вони створені у фантастичному стилі із використанням декількох видів мистецтва та 4D-технологій. Побачити дійства можна буде вже зі 17 грудня.

А ви вірите в святого Миколая? 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • наташа цимбалюк

    . Хто коли святкує,це діло кожного,но на рідній Україні все має бути Українським,бо це наша земля,тому всі віросповідання мають бути Українськими і крапка.А то деякі  кажуть що їм усе одно.
  • Юрій Гудок

    Святкували святого 29 грудня так і будемо святкувати! Хтось хоче 6го це його право. А хтось в липні святкує і це також його право!
  • Юра Наконечный

    19 !!!!!!!!!

    Yulia Yakimchuk reply Юра Наконечный

    Миколая припадає на 6 грудня, а Різдво - на 25. Тепер поясню логіку. Юлієм Цезарем було уведено Юліанський календар. За цим календарем рік триває 365 годин та 6 годин. Отже, за 4 роки набиралося 24 години. Цей рік вважався високосним. Насправді, астрономічний рік триває 365 діб, 5 годин, 48 хвилин та 46 секунд. Через неточність Юліанського календаря у 11 хвилин 14 секунд  за кожних 128 років набігає доба. Тому похибка у 16 столітті уже становила 10 днів. У 1582 році похибку було виправлено. Роки, які ділилися на 100, але не ділилися на 400 (1700, 1800) стали невисокосними. Точний календар був уведений у 1582 році та називається Григоріанським. Цивілізований світ жив за точним Григоріанським календарем, а відстала феодальна росія і далі продовжувала дотримуватися недосконалого Юліанського. У ХХ столітті похибка уже становила 13 днів. Зараз ми живемо за Григоріаньским календарем (перейшли аж у 1918 році), але московський патріархат продовжує дотримуватися неточного Юліанського. Річ у тім, що за цим календарем через 50 років Різдво буде 8 січня, а Миколая - 20 грудня. То Ви будете писати 20 та ставити багато окликів? Я пояснила логіку святкування Миколая 6 грудня. Хоч хтось з тих, хто пише про 19 грудня можуть пояснити свою логіку? Це все одно, що Ви стверджуєте, що 2*2 =5. І тоді вчитель математики Вас попросить пояснити логіку.
  • Анастасія Сироїжко

    Йомайо як багато гнівних коментарів, народ ви якісь дикі чи з лісу випустили? Це для дітей, і війна з 14 року, можна подумати ви не веселилися і не гуляли, тільки з 24 лютого всі почали розуміти що не до святкувань. Життя триває.

keyboard_arrow_up