Хмельничанка Інна Ящук може стати новим міністром освіти, - ЗМІ

Хмельничанка Інна Ящук може стати новим міністром освіти, - ЗМІ
  • Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти й науки.
  • Його крісло може зайняти хмельничанка.

Діючий міністр освіти та науки Сергій Шкарлет збирається подати у відставку. Інформацію підтвердили у Кабінеті міністрів, Офісі президента й Верховній Раді, про це повідомляє "Українська правда". 

 

Як інформує ЗМІ, сам міністр на дзвінки не відповів і письмово теж це не прокоментував. Наразі стало відомо, що в якості кандидатів на посаду голови Міністерства розглядають добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, а до того директора Малої академії наук України Оксена Лісового. Також серед кандидатів і хмельничанка - науковиця й педагог Інна Ящук. Нагадаємо, вона з січня виконує обов’язки державного секретаря Міністерства внутрішніх справ.

Відео дня

Що відомо про Інну Ящук?

Вона педагог, декан факультету початкової освіти та філології ХГПА, громадська активістка. Народилася та проживала у Хмельницькому. Їй 50 років. Ящук у 2021 році очолила новостворене головне управління Національної соціальної сервісної служби у Хмельницькій області. Була депутаткою Хмельницької обласної ради по мажоритарному округу №41 від об'єднання "Самопоміч". В обласній раді була обрана головою комісії питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту і туризму.

На позачерговому з'їзді партії "Слуга народу" 31 серпня 2020 року Інну Ящук оголосили кандидаткою на посаду Хмельницького міського голови. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (70)
  • Илона Сидорчук

    Людина, яка  справді знає, що таке освіта!  Скільки років плідної роботи... Особисто дякую за досвід!
  • Irina Feskova

    Сподіваюсь, що міністром освіти все-таки стане Лісовий.
  • Янна Гловюк

    Не приведи, Боже... Ще такого міністра нам не вистачає до повного щастя.
  • Iryna Tomych

    Так!

keyboard_arrow_up