Хмельницька облрада "категорично проти" реалізації "формули Штайнмаєра"

Хмельницька облрада "категорично проти" реалізації "формули Штайнмаєра"
  • Депутати Хмельницької обласної ради закликали президента і Верховну Раду не допустити надання особливого статусу окупованим територіям за "формулою Штайнмаєра".

 

Сьогодні, 5 жовтня, відбулася позачергова сесія обласної ради сьомого скликання. Обласні обранці розглянули одне питання – "Про звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Президента України, Верховної Ради України щодо недопущення реалізації "формули Штайнмаєра".

Як зазначили у повідомленні на офіційному сайті облради, напередодні на засіданні робочої групи було напрацьовано узгоджений варіант тексту звернення, яке висловлює позицію громадськості.  Після чого, 5 жовтня, на спільних засіданнях постійних комісій депутати обговорили даний проєкт звернення  і внесли низку правок. Після голосування, присутні на позачерговій сесії депутати одноголосно проголосували за текст звернення про недопустимість прийняття "формули Штайнмаєра". 

  • "Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану "формулу Штайнмаєра", за якою, відповідно до Мінських угод,  запроваджується особливий статус Донбасу", – йдеться у зверненні.

У своєму зверненні депутати вимагають не допустити надання особливого статусу окупованим територіям ні за так званою "формулою Штайнмаєра", ні шляхом внесення змін до законодавства України. Також депутати вважають, що варто “запровадити реальний, а не "фейковий”, як у грудні 2018 року, воєнний стан на прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій".

Відео дня

Окрім того, у своєму зверненні депутати зазначили наступне:

"Відведення сил і засобів Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових правоохоронних органів спеціального призначення, Міністерства внутрішній справ України, Національної поліції України, розвідувальних органів України від меж тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях вважаємо неприпустимим".

Друзі, в Україні все більше говорять про так звану "формулу Штайнмаєра". Вона нібито має врегулювати ситуацію на Донбасі. Принаймні, це декламує влада. Чимало українців виступають проти і називають все це капітуляцією. А що думаєте ви?

Опитування

"Формула Штайнмаєра" - це...

Зазначимо, що після шквалу критики стосовно запропонованої "формули" президент України Володимир Зеленський записав звернення до українців: 

 

Голосування Хмельницької облради

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина

    Кучмі знадобилося 6 років, щоб почути «КУЧМУ ГЕТЬ»!
    Януковичу знадобилося 3 роки, щоб почути «ЯНИКА ГЕТЬ»!
    Зеленському знадобилося лише 4 місяці, щоб почути - «ЗЕЛЮ ГЕТЬ»!
    Якийсь талант у ЗЕ таки є – це талант зрадника!

    Роман Грицюк reply Ірина

    От парашенковских шоколадок до сих пор глючит?
  • валерія

    ДЕЕЕЕ?Земля для городян????
    З 1995-1997 рік ВСЯЯЯ земля, згідно конституції СТАТТЯ 13 була розділена між УСІМА жителями області. Мешканці села получили МАЙНОВІ паї - трактором, ковгоспом, коровою, свинею, фермою, іншим майном ковгоспа. Мешканці міста отримали ваучири, облігації,  на майно міста - АКЦІЇ на заводи, фабрики , і інші майнові сертифікати.

    Залишилась ЗЕМЛЯ. Їі розпаювали пополам - жителям міста і жителям сіл. Сільску землю отримали мешканці сіл ( всі мешканці ,ААЛЕ найбільши чином діти голови ковгоспу, родичі сільради, куми голови ковгоспу і сільради.) А землю НЕРОЗПАЙОВАНУ городян віднесли до земельного фонду , резервного фонду землі ,  фонду держ призначення землі  ,  землі запасу, землі лісового фонду, землі водного фонду, землі природно-заповідного фонду.

    АЛЕ в 1997-1998  році сільскі на один рік приїхали, повлаштовувались на фабрики, заводи, ВЗЯЛИ БЕЗ %кредити від роботи на будівництва житла, хати, дачі , БО НАПЕРЕД ЗНАЛИ про знецінення грошей (в ці роки поводили купони, і люди стали отримувати зарплатню МІЛЬЙОНАМИ ГРИВЕНЬ) і сільскі обанкротили підприємства і підприємства розвалилиса. І ТУТ НАСССС_ЛИ,

    ЗДОРОВЯ забрали, ЗЕМЛЮ забрали,льготи набрали на всю родину,  здитинства пільги, РОБОТИ позабирали, чому завкридували розвалили , а винен хто - ПУТІН??? ГРОЙСМАН? СИМЧИШИН?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up