Хмельницький в трійці обласних центрів, які витрачають найбільше коштів на оборону

Хмельницький в трійці обласних центрів, які витрачають найбільше коштів на оборону
Фото ілюстративне
  • Проаналізували видатки на сили оборони від 13 областей України.
  • Хмельницький —  в трійці лідерів.
  • Скільки грошей спрямували від області на потреби сил оборони, читайте далі.

Комітет виборців України проаналізував дані щодо бюджетних видатків обласних центрів на сили оборони у 2023 році. Результати аналізу представлено у вигляді рейтингу. На перших двох сходинках – міста-мільйонники: Київ та Дніпро. Хмельницький посів третю сходинку.

В лютому 2024 року Комітет виборців України розіслав запити на інформацію про загальний розмір видатків з місцевих бюджетів на потреби сил оборони усім обласним центрам та місту Києву (окрім тих міст, які перебувають під тимчасовою окупацією).

Відповіді було отримано від 13 міст: Київ, Хмельницький, Житомир, Одеса, Миколаїв, Чернівці, Чернігів, Рівне, Запоріжжя, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород. Інформація щодо інших облцентрів взята з відкритих джерел”, – пояснили у КВУ.

Відео дня

На їх основі склали рейтинг обласних центрів за витратами на оборону.

Першу сходинку посів Київ, який минулого року спрямував на підтримку сил оборони близько 9 мільярдів гривень. Це майже стільки ж, скільки усі інші обласні центри разом. На другій сходинці рейтингу – Дніпро, який витратив на допомогу війську 1,6 мільярда гривень. Хмельницький, який на потреби сил оборони торік спрямував 1,5 млрд грн, посів третю позицію.

Загальна сума допомоги, яку обласні центри та столиця надали минулого року силам оборони, становить 19,5 мільярда гривень. При цьому частка столиці складає 45,6% спільних витрат обласних центрів. Внесок Дніпра – 8,3%. Частка Хмельницького – 7,7% від спільних витрат усіх обласних центрів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач04

    Не лийте лайно на владу у місті що дуже часто є у різних коментарях порівняйте допомогу сусідів Рівне Вінниці Тернополя Чернівець західніших Луцька Івано Франківська фінансові можливості яких не гірші а місцева влада нажаль не з народом
  • 😉

    Хмельницький очолюють патріоти.
  • МузичнаХунта

    Це інфа для тих, хто бігає з табличкою "гроші на ЗСУ".

    Ти reply МузичнаХунта

    У нас друга проблема, підприємства закриваються, магазини, а далі буде

    МузичнаХунта reply Ти

    У нас одна проблема-писдануте керівництво при владі в Україні.
  • 0_0

    про що далі казати,якщо невелике місто Хмельницький,дало більше як половина обласних центрів.Якби останні робили також на перемогу то було б краще,а так маємо шо маємо,як казав Кравчук

keyboard_arrow_up