Хмельницький зоокуток поповнився ведмежатком, єнотом та черепахами

Хмельницький зоокуток поповнився ведмежатком, єнотом та черепахами
У зоокутку парку імені Чекмана цієї весни поселилися нові мешканці – тримісячне ведмежа, енотовидна собака, овечка та черепахи.

Єнот на прізвісько Алла живе в клітці поруч із морськими свинками. Ведмежатко Маргоша бавиться в окремому від дорослих ведмедів вольєрі і веселить малюків, плескаючись у ванні.

- Аліса цього року не привела потомство, але ми не могли залишити хмельничан без їх клишоногих улюбленців, тому взяли ведмежатко з іншого зоокутка. Назвали Маргошею, тепер воно буде тут жити, – каже директор комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Микола Дроздов.

Маргоша дуже непосидюча, весь час бігає по клітці, лазить по дереву та стрибає у свій міні-басейн.  

Відео дня
>

- Вона ще маленька, тому годуємо її дитячою сумішшю «Малюк» з додаванням манки. Полюбляє ведмежатко і солодощі – цукерки, печиво, згущене молоко. Їсть з мисочки, а згущенку злизує з ложки, – розповідає працівниця зоокутка Наталя Розум’як.

 

По території зоокутка прогулюється, голосно бекаючи, ще одна нова мешканка – овечка Бетті, а льоха Маргарита годує двох своїх новонароджених поросят.

Увагу дітлахів привертають річкові та красновухі черепахи, що мирно сидять на камінчиках та гріються на сонечку.

- Ми планували цього року поселити в зоокутку ще карликових зелених мавпочок, але на їх придбання не вистачило грошей – одна особина коштує до 2,5 тисяч доларів. Тому альтанка, яку для них хотіли перетворити на вольєр, досі порожня. Але, можливо, там будуть жити фазани, – каже Микола Дроздов.

За металевими огорожами на території зоокутка проживають також птахи – індики, пара фазанів, павич, декоративні курки, цесарки, лелеки, поштові голуби. У воді плавають лебеді, дикі качки. У клітках, що розташувалися в колишньому дитячому паровозику та біля води, мирно сидять кролики й нутрії.

За словами Наталі Розум’як, аби прогодувати всіх мешканців зоокутка, в місяць іде по кілька мішків круп, овочів, сіна, зерна, більше 60 кілограмів м’яса. Але найбільше – яблук, їх їдять майже всі тварини.

- Закуповуємо все за свій кошт, шефство над нами ще ніхто не взяв. Колись допомагали підприємці, макаронна фабрика. Але тваринам вистачає і того. Ми навіть хочемо зробити для відвідувачів табличку з написом, щоб тваринам не кидали хліб, бо вони все не з’їдають, а нам потім доводиться прибирати. Я працюю тут вже одинадцятий рік і не пам’ятаю, щоб тварини недоїдали.

Територію зоокутка постійно облагороджують, з’являються нові насадження, клумби.

- Ми хочемо привести все до ладу, гарно облаштувати будиночок, зробити стенд для відвідувачів, де будуть прописані правила поводження на території зоокутка та список всіх тварин, які там мешкають. Але на все потрібен час і кошти, – зізнається директор комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Микола Дроздов.

         

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up