Із кермом - на “ти”. Автобус-привид відшукав кращого водія Хмельницького

Із кермом - на “ти”. Автобус-привид відшукав кращого водія Хмельницького
  • У Хмельницький завітав незвичайний гість - автобус-привид, що курсує українськими містами та є уособленням порушення правил дорожнього руху.

  • Крім цього, біля кінотеатру ім. Шевченка нагородили кращого водія Хмельницького.

  • Як це все було та хто став найкращим водієм міста, бачили журналісти vsim.ua.

На майданчику біля кінотеатру ім. Т.Г. Шевченка зібралося чимало людей. Значну увагу привернув незвичайний гість - автобус-привид. Як виявилося, поява незвичайного чотириколісного у центрі міста пояснюється проведенням соціальної кампанії “Керуй!”, організованої спільно Національною поліцією України за підтримки Консультативної Місії ЄС в Україні.

Представники Нацполіції міста влаштували дітям та молоді невеликі інтерактивні зони, де перевіряли, наскільки добре вони знають та дотримуються правил дорожнього руху.

Відео дня

“Автобус-привид покликаний знайти кращого водія”

Відповідь на те, чому для привернення уваги використаний концепт саме такого незвичайного транспортного засобу, ми дізналися у заступника директора Департаменту комунікацій Національної поліції України Ольги Атаманової.

“Ідея створення цієї акції виникла ще рік тому, і таким чином ми вирішили нагадати людям про те, що необхідно дотримуватись правил дорожнього руху. Ми роздавали водіям наліпки із різними призивами “кращий водій”, “водій, який завжди користується ременем безпеки” та іншими. Згодом ця акція набула значного розголосу, тому в цьому році ми запустили другий етап цього проекту - автобус-привид. Чому автобус-привид? Часто складається таке враження, що водії на дорогах - бездушні й начебто не керують своїм транспортним засобом, це робить сам автомобіль. Саме тому цей автобус їздить містами України, аби знайти найкращого, найвідповідальнішого водія”

Основна частина заходу була присвячена, звісно, нагородженню кращого водія міста Хмельницького. До вітального слова запросили заступника начальника ГУНП у Хмельницькій області Валентина Білянського, який нагородив кращого водія Хмельницького. Ним став громадський діяч, голова громадської організації “ХАЛК” (“Хмельницький автолюбительський клуб” - прим. ред.) Володимир Огойко.

“Акція “Керуй” - дуже гарна ініціатива. Ви знаєте, часом, коли бачиш, як деякі автомобілі їздять шляхами Хмельниччини, і справді складається враження, що вони, як цей автобус-привид, їздять без водіїв. На сьогоднішній день ми намагаємося дедалі частіше привернути увагу до питань дотримання правил дорожнього руху”.

Привітав переможця і начальник управління патрульної поліції у Хмельницькій області Олег Роо.

“Дуже радий приєднатися до привітань. Володимир є дуже активним і правильним громадським діячем, який не словом, а ділом допомагає патрульній поліції. Це дійсно заслужена перемога, і я радий що у нашому місті є один із найкращих водіїв України. Я хочу звернутися до всіх: дотримуйтесь правил дорожнього руху і навчайте цього інших. Ми повинні бути із душею за кермом, не забувати, що крім нас є інші учасники дорожнього руху”.

“Ця нагорода не є саме моєю, це спільна перемога”

Після привітань та нагородження слово надали самому Володимиру Огуйко. На нагородження він завітав зі своїм сином та дружиною.

“Чесно, для мене великою несподіванкою стала ця нагорода. Молоде покоління міста, знайте і пам’ятайте: правила написані для того, щоб їх виконувати. Більшість із вас є пішоходами, а машиною їдете разом із батьками. Будь ласка, дотримуйтесь правил дорожнього руху, просіть батьків, щоб вони їх дотримувалися. Будучи чи то водієм, чи пішоходом, ви відповідаєте як за своє життя, так і за життя інших людей. Я вважаю, що ця нагорода не є саме моєю, адже всі наші досягнення, які ми зробили у нашому місті, ми зробили разом із моєю громадською організацією”.

Як знаменитості мають свою зірку на Алеї Слави, так і Володимир тепер має свою відзнаку на автобусі-привиді.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anubis

    гуси недовольные что то там пишут
  • Анна

    А хто Вам заважав брати участь??? От цікаво, а пенсіонерка Людмила, яку нагородили, та далекобійник Микола це теж зі своїх??? Сміх. Не заздріть, а самі ставайте кращими!!!
  • Олександр Кропивний

    один водій найкращий, а всі решта найгірші, причому заздалегідь вибрали свого
  • Олександр Кропивний

    показуха, це не чесно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up