Лісгоспи почали продавати ялинки на Новий рік. Які ціни?

Лісгоспи почали продавати ялинки на Новий рік. Які ціни?
Фото ілюстративне
  • Хвойні дерева для Нового року вирощують на спеціальних плантаціях або зрізають під час розчищення просік, смуг відведення ліній електромереж.

Уже з 10 грудня в Україні відкриють ялинкові базари при державних лісових господарствах. Про це повідомила пресслужба Державного агентства лісових ресурсів України.

Лісгоспи планують реалізувати 2020 року більше ніж 500 тисяч хвойних дерев різних порід.

  • "Популярністю серед українців користуються: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялина біла (ялиця). Середня ціна на ялинки в цьому році – 75 грн", – зазначається у повідомленні.

За інформацією Держлісагентства, найдешевші ялинки цього року будуть у Харкові – їхня ціна стартуватиме від 48 гривень. Найдорожчі ялинки – у Чернівцях (109) та Івано-Франківську (120 гривень). У Хмельницькому — 73 гривні. 

Відео дня

Для хмельничан цьогоріч доступні наступні новорічні дерева: ялина звичайна, сосна звичайна, ялина європейська, сосна та ялина новорічна. Скільки коштують деревцята?

Відповідно до даних на сайті ДУ "Хмельницьке лісове господарство" цьогоріч ялини у лісгоспах доступні за такими цінами:

  • висотою до 1 м – від 54 до 55 гривень. 
  • 1-1.5 м – від 70 гривень, 
  • 1.6 -2 м – 90 гривень.
  • ціна збільшується відповідно до висоти дерева.

Для оптових покупців діє система знижок. 

Детальніше про вартість хвойних можна дізнатися на сайті ДП "Хмельницьке лісове господарство".

Нагадаємо, усі ялинки мають марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками.  За номером на них можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні). 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up