Локдаун на Новий рік та Різдво. Що думають хмельничани про посилення карантину на свята (ОБГОВОРЕННЯ)

Локдаун на Новий рік та Різдво. Що думають хмельничани про посилення карантину на свята (ОБГОВОРЕННЯ)
Фото ілюстративне
  • Уже скоро на українців чекають улюблені зимові свята.
  • Щоправда, чи вдасться насолодитися ними сповна в умовах карантину, невідомо.
  • Не виключено, що на Новий рік та Різдво протиепідемічні обмеження можуть посилити.

Міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят та відмовитись від масових заходів. Про це він написав у Telegram.

"За озвученим наразі планом МОЗ нас чекає поки що останній карантин вихідного дня. Цього чекають всі, хто зараз не може працювати в умовах коронавірусних заборон та обмежень. Йдеться і про креативні індустрії, і про туризм і про малий та середній бізнес тощо. 

Останні дні щодобова кількість інфікованих коронавірусом знизилася. Але питання, що нас очікує завтра – залишається відкритим. Ситуація має бути прогнозованою. Українці мають заздалегідь знати, що їм очікувати. Розтягнута у часі "червона зона" не може бути безкінечною, через негативний вплив на економіку. 

Відео дня

Моя особиста думка – краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність. Тому я пропонував би, по-перше, запланувати двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят. Безумовно, Уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. А, по-друге, відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде, що згадати", - написав міністр культури. 

Раніше можливість посилення карантину на свята прокоментував в ефірі програми "Сніданок з 1+1" радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов. Він зауважив, що прихильник таких обмежень.

  • "Я прихильник того, щоб робити більш комплексні обмеження на певний період, наприклад, два-чотири тижні. Але швидких, щоб знизити захворюваність і дати економіці потім працювали. Різдвяні канікули — гарний час, мені здається, щоб ввести певні обмеження для того, щоб уникнути найгіршого", - сказав він.

Варто зауважити, що в Україні до 30 листопада діє карантин локдауном на вихідних. У Кабміні називають карантин "вихідного дня" альтернативою повного локдауна. Однак, там не відкидають, що обмеження доведеться посилювати.

Так, під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не вводитиме повний локдаун, поки в країні є карантин "вихідного дня". А ось, якщо він виявиться неефективним або ж його не будуть дотримуватися, карантинні заходи посилять.

Друзі, а як ви вважаєте, чи варто посилювати карантин на свята?

Опитування

Чи потрібно посилювати карантин на свята?

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (199)
  • Павел Белявский

    Локтаун так локдаун, буде додатковий привід нікуди не їхати. Всіх привітаю гарними відкритками, їх уже потроху скуповую до свята на Віоліті, ніяких походів в гості і гостей не чекаємо. Карантин як не як
  • Alina Drozdova

    ))
  • Stepan Galuyk

    Локдаун треба робити не на свята, а до них. Бо на свята його ніхто й так дотримуватись  не буде. Та і в чому він полягатиме? Закриють магазини побутової техніки, коли люди будуть столи накривати? Так туди й так ніхто не піде 31 грудня
  • Женя Тригубець

    Карантин.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам 20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up