Мін’юст дозволив автоматично списувати борги за комуналку з банківських рахунків українців

Мін’юст дозволив автоматично списувати борги за комуналку з банківських рахунків українців
tvoemisto.tv
  • Раніше ця процедура застосовувалася тільки щодо боржників з аліментів, але тепер її розширили на інші види боргів. 

Із 6 липня на вимогу Державної виконавчої служби або приватних виконавців з банківських рахунків українців дозволено автоматично знімати кошти, щоб оплатити їхні борги за комуналку і штрафи. Про це нагадує видання “Слово і Діло”.

Видання опублікувало відповідну інфографіку:

Відео дня

Раніше Нацбанк зобов’язав банки на вимогу виконавця надати інформацію про реквізити рахунків боржника. Окрім того, у міністерстві юстиції було затверджено наказ, згідно з яким банки і виконавці будуть взаємодіяти в електронному вигляді – через Автоматизовану систему виконавчого провадження.

Для списання коштів, як і раніше, потрібно буде рішення суду. Водночас сама процедура значно спроститься і пришвидшиться.

Якщо раніше кошти списували лише у разі заборгованості за аліменти, то тепер перелік розширили оплатою житлово-комунальних послуг та штрафів (зокрема, за порушення правил дорожнього руху) та виплати зарплати.

Можливість автоматично списувати борги доступна таким банкам: ПриватБанк, Monobank, ТАСкомбанк, Оксі Банк, Банк Восток, Індустріалбанк та ПроКредит Банк.

Ще 44 банківських установи підключені до тестового режиму, 11 банків перебувають на стадії попередніх налаштувань для початку тестування.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Филип Бедросович

    тепер більшість буде працювати і отримувати гроші в конверті, малі банки почнуть вимирати, населення буде довіряти гроші 3-літровому банку. короче, савдепія вернулася, прощай ЕС. а, ще кордони треба закрити, щоб ніхто не втік
  • Степан Марценюк

    Виходячи зі списку боржників по під'їзду, можу констатувати: люди не бідні, мають декілька бізнесів. Для них комуналка - копійки, але заборгованість від 3 до 15 тисяч.

    IGOR reply Степан Марценюк

    Чого бідне? Бо дурне. Именно поэтому они и не бедные, потому, что не дурные. Власти палец в рот засунь - откусят всю руку. Неужели не видно, они не нажрутся. В стране 15 атомных энергоблоков, а электроэнергия будет по цене Польши, где атомки нет вообще (и это парят, как рынок). Покупаем российский газ по цене европейского хаба + транзит от хаба, которого нет, так как газ откачивается из транзита (так называемый "реверс") + несколько прокладок берут свою комиссию. Платим за доставку газа (а то, что многие сёла тянули трубы за свои деньги - то плевать). Вечно ржавую и грязную воду, которая идёт по коммуникациям, которые строили ещё при империи, продают по цене, как из источника в Альпах. И это всё время дорожает, дорожает, дорожает. Цены неадекватные, не справедливые, не обоснованные и не соответсвуют доходам. Эти деньги идут в трубу, экономика в агонии. До 2013 года - почти все платили, потому, что хоть жили и не богато, но на коммуналку не уходили последние копейки. Даже с минимальной пенсии можно было за всё заплатить и оставалось, не говоря о зарплате. Я считаю, что платить нужно, но по реальной цене (реальная себестоимость + до 30% рентабельности), а с дикой накруткой, которую к тому же полностью разворовывают. Дол за коммуналку почти 80 миллиардов гривен. Пусть думают, почему возник такой долг, а не о том, как забрать у людей последнее.
  • Maks Necheporuk

    Решили ободрать народ до конца...
    Черти!
  • Вера Бабина

    Минюст решил помочь пенсионному фонду решить проблему с пенсионерами , этот тарифный геноцид их просто убьет ....

keyboard_arrow_up