На Хмельниччині незаконно зводять МАФ на греблі гідроспоруди – Держекоінспекція

На Хмельниччині незаконно зводять МАФ на греблі гідроспоруди – Держекоінспекція
  • Екологи повідомили про те, що на землях водного фонду в межах Меджибізької громади триває незаконне встановлення МАФу.

Незаконне облаштування МАФу на землях водного фонду зафіксували інспектори Держекоінспекції області.

Як повідомили у пресслужбі інспекції, на греблі гідроспоруди  на межі населених пунктів Меджибіж та Требухівці виявлено факт проведення будівельних робіт з облаштування МАФу.

Екологи зазначили, враховуючи те, що стаття 61 Земельного кодексу України та стаття 89 Водного кодексу України передбачають відповідні обмеження у використанні земельних ділянок прибережних захисних смуг річок щодо будівництва будь-яких споруд (крім гідротехнічних, навігаційного призначення, гідрометричних та лінійних, а також інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій). Відтак, Держекоінспекція звернулась з вимогою до Меджибізької селищної ради про приведення у відповідність із законодавством прийнятого ними рішення.

Відео дня

Про виконання Меджибізькою селищною радою вимог Інспекції, а також про усунення правопорушення, обіцяють повідомити додатково.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач37

    Денег хотят заработать, заплатишь куда надо - будет законно.

keyboard_arrow_up