На Хмельниччині в останню путь провели 26-річного військового Віталія Каравана

На Хмельниччині в останню путь провели 26-річного військового Віталія Каравана
  • Віталій ще не встиг створити власної сім’ї. У нього залишилася мама, бабуся та старший брат.

Сьогодні, 16 січня, у селі Корчик Шепетівського району поховали 26-річного Віталія Каравана, який загинув 13 січня в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як повідомляє АрміяInform, Віталій майже два роки служив за контрактом на посаді водія бойової розвідувальної дозорної машини у 56-й Маріупольській окремій мотопіхотній бригаді Збройних Сил України. До укладання контракту він воював на Сході у складі одного з добровольчих підрозділів.

  • "У лютому 2018-го призвався за контрактом, пройшов підготовку в навчальному центрі на Львівщині. Потім у складі бригади воював у Пісках ще не раз. Саме там, під окупованим "рашистами" українським Донецьком, і перестало битись його серце. Хорошим він був братом, другом, людиною, справжнім патріотом України", – розповів Артем, рідний брат Віталія, АрміїІnform.

Попрощатися з героєм сьогодні прийшли його побратими, рідні та односельці.

Відео дня

Командир мотопіхотного взводу, в якому служив Віталій, лейтенант Вадим Галушка, підкреслив, що той був найкращим солдатом його взводу. Як він додав, напередодні загибелі Віталія було нагороджено нагрудним знаком Командувача об’єднаних сил "Козацький хрест".

  • "Він заслужив цю нагороду і сьогодні одягнув її в останнє. Спочивай з миром, друже", – сказав командир.

Як зазначається,  офіційної інформації про причини і обставин загибелі солдата Віталія Каравана і досі немає. Усе що відомо, що його вранці 13 січня знайшли мертвим у бліндажі.

Згодом у пресслужбі 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади повідомили:

  • "Вночі 13 січня 2020 року, внаслідок необережного поводження з боєприпасами, в нашій бригаді загинув солдат Караван Віталій Андрійович. За даним фактом проводиться службове розслідування".

Нагадаємо, що Віталій Караван – це вже третій захисник України з Хмельниччини, який загинув з початку 2020 року. 6 січня на передовій загинув старший солдат Сергій Рацун зі Славути, а 5 січня — Сергій Дичек з Волочиська. Уже 15 січня стало відомо про загибель ще одного нашого військового Романа Стрельченко.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Шляхова Оксана

    ВІЧНА ПАМЯТЬ  ГЕРОЮ
  • Лена Карачун

    Вічна пам'ять.Слава Герою.
  • Нина Копайгородская

    Вічна пам'ять. Амінь
  • Мирослава Мирослава

    Вічна память земля пухом Царство небесне .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up