На Хмельниччині викрили центр мінімізації податків, який "відмив" десятки мільйонів гривень

На Хмельниччині викрили центр мінімізації податків, який "відмив" десятки мільйонів гривень
  • Центр працював кілька років. За цей час встиг добряче "розкрутитися".

На Хмельниччині ліквідовано центр мінімізації податкових платежів до бюджету з тіньовим обігом у мільйони гривень. Про це сьогодні, 2 вересня, повідомили у Головному управлінні ДФС області.

Зазначається, що центр працював під прикриттям групи осіб, які забезпечували маскування проведення тіньових оборудок. Протягом 2017-2020 років центр протиправно обготівкував понад 50 мільйонів гривень та сформував фіктивний податковий кредит з ПДВ у сумі майже 10 мільйонів гривень.

"Умовно початковим етапом напівлегальної діяльності центру мінімізації платежів був пошук та залучення службових осіб, кінцевих бенефіціарів та представників СПД – вигодонабувачів, які переслідуючи мету зменшення бази оподаткування з податку на прибуток та безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ, легалізації придбаних ТМЦ та робіт за готівку, а також обготівкування коштів, здійснювали банківські транзакції по перерахуванню безготівкових коштів на банківські рахунки ТОВ «Х» переважно за будівельно-монтажні роботи або будівельні матеріали", - уточнили у ДФС.

Відео дня

У межах проведених заходів, спрямованих на збір доказової бази, співробітниками фіскальної служби Хмельниччини та слідчого відділу Нацполіції проведено обшуки, за результатами яких вилучено: грошові кошти, оригінали та копії фінансово-господарських документів (договори купівлі-продажу, накладні, виписки по особовим рахунках, тощо), чорнові записи щодо реалізації ТМЦ, комп’ютерну техніку, банківські картки, печатки, штампи та інші речові докази протиправної діяльності.
На даний час здійснюються подальші слідчі дії.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up