На Хмельниччину прибув перший евакуаційний потяг з Херсону (ФОТО)

На Хмельниччину прибув перший евакуаційний потяг з Херсону (ФОТО)
Світлини зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • У ньому – 73 херсонців.
  • На пероні їх зустріли рятувальники, медики, волонтери.

Перший евакуаційний потяг прибув з Херсону на Хмельниччину. У ньому – 73 херсонців.

«Херсон досі залишається без світла, води та тепла, - констатують надзвичайники. - Після деокупації міста розпочалися відновлювальні роботи, частково відновлений мобільний зв'язок, проте щоденно місто потерпає від ракетних ударів та обстрілів загарбників».

Діти, дорослі, літні люди… Усі вони прибули в наш край у пошуку прихистку від гуркоту війни. Спільно з ними долатимемо цю найскладнішу за всю історію Незалежної України зиму.

Відео дня

На залізничному вокзалі херсонців зустріли рятувальники, медики та волонтери. Працювали чітко, злагоджено, ефективно, виконуючи кожен свої функції.

Одразу з вокзалу автобусами новоприбулих доставили до нових домівок.

«Ми ще з літа готували наші комунальні заклади до прибуття вимушених переселенців, отож зараз усі вони вже  розселені  в школах, садочках та інших облаштованих приміщеннях на території області», - наголосив у соцмережах начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

 
Усі евакуйовані, додав очільник краю, отримали допомогу з оформленням довідки ВПО та державну грошову підтримку в розмірі 2 тис. грн на дорослого та 3 тис. грн на дітей й осіб із інвалідністю за державною програмою від «Укрпошти».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up