Кількість постраждалих, де найбільші руйнування: наслідки удару рф по Хмельниччині

Кількість постраждалих, де найбільші руйнування: наслідки удару рф по Хмельниччині
Фото зі сторінки «Суспільне Хмельницький»
  • Кількість поранених зросла до 21.
  • Вибухова хвиля пошкодила будівлю одного з енергетичних об’єктів.
  • Назвали села й мікрорайони, які постраждали.  

Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки рф на Хмельниччину зростає. Наразі відомо, що поранення отримала 21 людина. Двоє осіб – у лікарні. Решті надали медичну допомогу. Вони лікуватимуться амбулаторно.

Про це повідомив заступник голови Хмельницької ОВА сергій Тюрін.

Відео дня

Нагадаємо, у ніч на 13 травня рф 21 «шахедом» атакувала Україну. 17 сили ППО збили. 4 дрони влучили по Хмельниччині. Приліт був у Хмельницький район, але потужна вибухова хвиля пошкодила сотні будинків у різних мікрорайонах Хмельницького.

Як зазначив у коментарі «Суспільному» заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок, постраждали Хмельницький, Олешин, Іванківці, Малашівці, Шаровечка, але найбільше пошкоджень у мікрорайоні Гречани.

«На вулицях Шухевича, 90 і Волочиська, 15, там будуть встановлені столи, на яких нарізатимуть скло й даватимуть людям, які мають можливість засклити самі, - зазначив Новачок, - тому що не вистачить комунальників для того, щоб зробити все. Також даватимуть плівку і деревʼяні планки для тих, в кого пластикові вікна, адже замінити і відремонтувати пластикове вікно оперативно неможливо».

Вибухова хвиля також пошкодила будівлю одного з енергетичних об’єктів на Хмельниччині. Про це інформують у Міненерго. Енергопостачання та газопостачання в регіоні залишається стабільним, відключень споживачів немає.

В ефірі телемарафону староста села Грузевиця Хмельницького району  Оксана Совінська зауважила, що багато людей повиїжджали зі села, побоюючись повторних вибухів.

Про росіян жінка каже: «Це нелюди, які б’ють по дітях і по старих. Їм немає виправдання. Їм тільки горіти в пеклі».

15.45 у соцмережах з’явилася інформація про ніби-то можливий витік шкідливих хімічних речовин у Хмельницькому.

У мерії їх відразу спростували. Наголосили, що це фейк, який поширюють російські окупанти, щоб посіяти паніку, та закликали дотримуватися інформаційної гігієни.

16.31 міський голова Хмельницького Олександр Симчишин в ефірі телемарафону констатував, що кількість поранених наближається до 30 осіб. Їхньому життю нічого не загрожує. Здебільшого це порізи від скла й наслідки від падіння стелі, дверей тощо. Двоє людей – у лікарні.

16.47 директор Хмельницького міської лікарні Валерій Гарбузюк повідомив «Суспільному», що шпиталізовані чоловік та жінка.  обох - пошкодження коліна.

Збір на помсту

Відкриваємо збір на помсту
Кошти будуть направлені на придбання необхідного для наших воїнів із 19 ОСБ. Вони регулярно мінусують росіян.

https://send.monobank.ua/jar/8XotDwmzrR

Номер банки - 5375411205856698

ПриватБанк - 5169360003746108

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Читач75

    Было 5 - 7 "хопков". При полете - звуклвой удар. Что, Шахеды летают а сверхзвуке?
  • Es fero

    то що виходить що шахеди ударяють сильніше? ніж ракети...такі розколи ударні як кінець світу.....ну я бачила ракету якраз після напевно першого удару вона стрілою в.ї. туди в те полум.я і знов бах був
  • читач34

    Це ж не перший приліт . І знову виникає питання: чому в нас не прикрите небо? Адже ОВА знає, що може і "не пронести"?,,,
  • Alla Vasilenko

    Тримайтеся, Дніпро з вами

keyboard_arrow_up