Не заплатив за воду - не пішов в туалет. Як Хмельницькводоканал з боржниками працює

Не заплатив за воду - не пішов в туалет. Як Хмельницькводоканал з боржниками працює
Фото з архіву редакції
  • Комунальне підприємство «Хмельницькводоканал» йде до своїх боржників.
  • Відключають від послуг централізованого водовідведення квартири абонентів, які не платили більше 6 місяців.
  • Вплинути на боржника можуть і без його присутності. Так, наприклад, на Виставці неплатників вже відключили від системи каналізації – і змити воду у туалеті люди не можуть.

Хмельничани заборгували за водопостачання 5,8 мільйонів гривень, а за послуги з водовідведення - 8,6 мільйонів. Минулого року, кажуть в КП, заборгованість була вдвічі менша.

Як відбувається відключення 

Перед відключенням проводиться значна попередня робота. Споживачам, які мають заборгованість, направляються листи-попередження із зазначенням дати відключення та з пропозицією сплатити борг. Проводиться ще одна зустріч із боржником для того, аби з'ясувати, що змінилося з часу отримання попередження та дії споживача щодо вирішення питання.

Відео дня

Якщо оплати немає, то КП не зволікає і бригада виїжджає на об’єкт. Індивідуальне відключення окремої квартири відбувається без присутності боржника. Такий підхід набагато ефективніше, ніж практикувати відключення цілого будинку чи стояка, впевнені комунальники. У квартирі не перекривають водопостачання, тому можна і їсти зварити, і помитися, проте використана вода не стікає з ванної і туалету у труби.

Відключення проводиться без доступу до квартири. Спеціальний гнучкий шланг з заглушкою вводиться в систему водовідведення з даху або технічного поверху житлового будинку. Повторне підключення - платне. Якщо ж людина зобов’язується протягом декількох годин сплатити борг, поки працює бригада у будинку, її квартиру не чіпатимуть. Після виконаних робіт людині вручають акт про відключення. 

Повторне підключення платне

На сьогоднішній день, близько 50% від загальної кількості усіх абонентів МКП "Хмельницькводоканал" має заборгованість за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення.  Деякі з них не платять за комуналку роками. Як правило, неплатники - це або неблагополучні сім’ї, або багаті.

Так, на початку цього тижня комунальники перекрили стоки у двох квартирах на проспекті Миру, в будинках № 70/1 та № 68.

Один боржник мав несплату у 1133,84 гривень за  водопостачання та 1413,08 гривень за послуги з водовідведення. У КП кажуть, що хмельничани ігнорували усі попередження, тому 19 липня їм частково обмежили водовідведення в туалеті.

Повторне підключення до систем каналізації коштує 518,66 гривень. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Dmitry Dzubak

    Такі всі цікаві. А в чому знущання? За місяць води набігає максимум по 4 куба, це при тому, що є мала дитина і приходиться щодня набирати вану і досить часто запускати машинку для прання. До дитини по 2-3 куба в місяць набігало. Це не більше 100 грн. Люди на цигарки і каву в тиждень біьше витрачають. Завжди можна підписати договір на реструкторизацію боргу. В самого на квартирі було куча боргів, бо батько не платив нічого протягом десятка років. Нічо, заключив договори і за кілька років все виплатив.

    Користуєшся послугами - плати.
  • Мастер Автополив

    Сколько сепаров собралось - фу. Что вы гоните на власть, на нашу украинскую. Радоваться надо, что бандитов прогнали. А теперь работайте, развивайтесь. Едьт на заработки по безвизу или на контракт в армию. Открылось такое окно возможностей, а вы тут страну и власти помоями обливаете.
  • Петро

    Не заплатив за воду - не пішов в туалет------ щей як пішов, знаєм куди йти, як прижме то самі розумієте)). Надіюсь злосних боржників відключають, а не бідних і немочних!
  • пусик

    Чогож ви невідключаєте тих хто дійсно працює, заробляє по 10штук в місяць, а долгів місяцями неплатят!!!! чого таких невідключаєте???????? думаєте якщо безробітний то мільйони заробляє! добре що самі пристроїлись, і думаєте "от добре що немені")
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up