Нова мінімалка, обмеження в школах та дорожчий газ: які зміни чекають українців з 1-го вересня

Нова мінімалка, обмеження в школах та дорожчий газ: які зміни чекають українців з 1-го вересня
ua.depositphotos.com
  • З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата та пенсія.
  • Також у перший місяць осені нас чекає ріст комунальних тарифів та ряд карантинних обмежень. Про це та інше, далі.

Мінімальна заробітна плата 

Верховна Рада прийняла законопроєкт №3963 "Про внесення змін до ЗУ "Про Державний бюджет України на 2020 рік". Документ на позачерговому засіданні, 25 серпня, підтримали 295 нардепів.

Закон визначає підвищення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня 2020 року в місячному розмірі 5 тисяч гривень.  

Водночас через збільшення мінімальної зарплати в Україні  підвищать і розмір мінімальної пенсії для низки категорії населення. Мінімальна пенсія до 2 000 гривень. 

Відео дня

Зростуть зарплати медичних працівників

Ще у червні Кабінет міністрів виділив кошти на підвищення зарплати медичних працівників з 1 вересня. Зарплата лікаря у середньому має зрости на 3,5 тисячі гривень, середнього медичного персоналу — на близько 2,5 тисячі, а молодшого медичного персоналу — на близько 1250 гривень. 

Газ подорожчає

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановила ціну на газ для населення у вересні на рівні 4,7 гривні за кубометр. Ціна вказана з ПДВ, але без урахування вартості розподілу (доставки) газу в рамках тарифу "місячний".

Для побутових споживачів ТОВ "Хмельницькгаз Збут" ціна блакитного палива у вересні складатиме 5,499 гривні за кубометр. Слід зауважити, що у серпні газ в Хмельницькому коштував 4,4999 гривні за кубометр. 

Карантин і нововведення для шкіл

В Україні стартував новий навчальний рік. Через пандемію коронавірусу у школах діятиме ряд обмежень.

Правила організації навчального процесу в школах від МОЗ:

  • учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи респіратора;
  • в "помаранчевих" регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках;
  • педагоги, які працюють у "жовтій" або "зеленій" зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції. Викладати можна без масок;
  • допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу;
  • у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи;
  • дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • ttt435

    замкнутый круг....
  • Юрій Гудок

    Тварюки такі в цій провладній партії. Ви подивіться який жах піднімають мінімальну зарплату і в Тож же час збільшують комунальні платежі щоб було як ту мінімалку платити!    Гниди одним словом

    Богдан Хмель reply Юрій Гудок

    Та хто ту мінімалку підняв? 3800 чистими, було 3600
    Яких п'ять тисяч?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up