Нові деталі справи Гамалія: етанолу в крові не було

Нові деталі справи Гамалія: етанолу в крові не було
  • Під час третього засідання Сергій Гамалій повідомив обставини затримання і свою версію подій.

Стали відомі нові подробиці справи Сергія Гамалія, якого судять у Чернівцях. 

Нагадаємо, 11 березня, ексочільника Хмельницької обласної військової адміністрації під час комендантської години зупинили патрульні Чернівців. Він перебував за кермом у нетверезому стані. На нього склали на нього протокол за 130-ю статтею КУпАП та забрали машину на штрафмайданчик. Детальніше читайте за посиланням. 

Після цього, 14 березня, стало відомо, що Гамалія звільнили з посади. Указ про звільнення підписав Президент. У соцмережах Гамалій повідомив, що того ж дня написав заяву за власним бажання і залишає посаду. Нагадаємо, він очолював ОВА із 3 грудня 2020-го.

Відео дня

Спочатку Першотравневий районний суд Чернівців призначив дату на 2 травня. На перше засідання Гамалій не з'явився, оскільки перебував на лікарняному. 

На другому засіданні суду був відсутній адвокат Гамалія. Відтак розгляд справи знову перенесли. 

Наразі відбулось третє засідання. На ньому вже був присутній екс очільник Хмельницької ОВА. Він розповів обставини затримання і озвучив свою версію. 

Нагадаємо, що Гамалія судять за 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння.

За словами самого Сергія Гамалія, його зупинили в середмісті Чернівців. Пройти тест на стан алкогольного сп'яніння він відмовився, натомість наполягав на експертизі в медзакладі. Мовляв, таке направлення він отримав не від патрульних, а на блок-посту дорогою до Хмельницького. Також він був за кермом чужого автомобіля без техпаспорта, а протокол підписувати відмовився. Про це йдеться у матеріалі «ЖАР.ІНФО».

Врешті Гамалій здав аналізи в обласному бюро судово-медичної експертизи у Чернівцях. За його результатами, вмісту етанолу в крові не виявили.

Захист також подав клопотання про допит свідка. До слова, ним є тодішній підлеглий, заступник голови ОВА Сергій Ткачук. 

Засідання суду перенесли на 23 червня.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (89)
  • Ольга Демчук

    От сволочі а на передову цього бугая а не ловити дітей беззахисних
  • Ліза Лісобой

    Викрутитися заплатить всім і піде у нас така система судова
  • Людмила Монько

    Не здивуюся,якщо завтра скажуть,що то взагалі був не гамалій, а хтось схожий на на нього. В нас все продається і все купується.
  • Любов Рожок

    Скоро вже й на роботу вийде ,недаром місце тримають ,все по наших законах ,всі суди для нашої влади .

keyboard_arrow_up