Окупанти обстріляли сусідні з Хмельниччиною області: які наслідки

Окупанти обстріляли сусідні з Хмельниччиною області: які наслідки
  • У ніч з 8 на 9 березня росіяни здійснили чергову масову атаку на українські міста. 
  • Відомо про постраждалих і загиблих. 
  • Прильоти зафіксували і в сусідніх містах. Що відомо?

Росія в ніч на 9 березня здійснила масований удар по Україні крилатими ракетами. Окупанти атакували українські міста: Київ, Житомир, Запоріжжя, Тернопіль, Дніпропетровську, Одеську, Харківську, Запорізьку, Львівську області - загалом випустили 81 ракету. Станом на ранок 9 березня відомо і про поранених, і про загиблих. Цілями для окупантів були переважно об'єкти критичної інфраструктури та житлові будинки.

Нагадаємо, під час останньої повітряної тривоги звуки вибухів чули й хмельничани. За інформацією міського голови Хмельницького Олександра Симчишина, вони пов'язані з роботою сил ППО.

Прильоти зафіксували в сусідніх регіонах. Що наразі відомо про наслідки обстрілів?

Відео дня

Яка ситуація на Тернопільщині?

На Тернопільщині тривога тривала впродовж 4 годин. Близько п’ятої години ранку зафіксували приліт у Підгаєцькій громаді на території області. Про це під час ранкового брифінгу повідомив голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

  • «Вибухом пошкоджено 5 будівель. З них чотири – нежитлові, один житловий будинок. Наразі на місці влучання ракети проводяться всі слідчо-оперативні дії. Загиблих чи потерпілих внаслідок прильоту, на щастя, немає», – наголосив Володимир Труш.

Додається, що на місці події працюють оперативно-слідчі групи СБУ та національної поліції у Тернопільській області, а також фахівці ДСНС з метою встановлення маркування ракети та збору речових доказів. Також Володимир Труш закликав мешканців не підходити до місця влучання ракети. 

  • Величезне прохання до людей не підходити до місця, де розірвалась ракета, бо це небезпечно! Ворог влучив у просте сімейне господарство, яке точно не має відношення до об’єктів критичної інфраструктури. Тобто треба розуміти, що росіяни б’ють куди попало! Тому я звертаюсь до усіх жителів Тернопільської області – коли ви чуєте сигнали ракетної небезпеки, будь-ласка, знаходьтеся в укритті, – наголосив Володимир Труш.

Яка ситуація на Житомирщині?

Окупанти атакували Житомирщину безпілотниками. Відомо, що поцілили по об’єкту інфраструктури. Станом на ранок 9 березня майже 150 тисяч абонентів залишились без електроенергії. На місці здійнялась пожежа. Про це розповів очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко. За його словами, жертв та постраждалих немає. 

  • Сьогодні вночі ворог завдав удару по Житомирщині дронами-камікадзе. Було уражено один з об’єктів критичної інфраструктури”, - зазначив Бунечко. 

Також вибухи пролунали у Рівному. Наразі інформації щодо них немає. 

Нагадаємо, у Золочівському районі на Львівщині ворожа ракета впала у житловій зоні. Почалася пожежа. Її уже загасили. Станом на ранок було відомо вже про п'ятьох загиблих. Однак ліквідація наслідків удару досі триває. 

Щодо столиці, то там ударів крилатими ракетами та БПЛА не було допущено. Водночас є попередня інформація, що балістична ракета типу "Кинджал" влучила в обʼєкт інфраструктури. Ліквідація наслідків триває.  Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Також в Києві задіяли екстрені відключення електроенергії.

  • В Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. Інформація уточнюється, - додає Сергій Попко.

Немає наразі інформації щодо вибухів на Вінниччині. 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Читайте також:

Нічна тривога і вибухи на Хмельниччині: основна інформація

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитро Яремчук

    Помста неминуча

keyboard_arrow_up