Наступного тижня переходимо на зимовий час

  • Перехід на зимовий час відбудеться в ніч на неділю о 4 ранку
  • Годинники переведуть на годину назад.
  • Жителі 110 країн переведуть годинники.

29 жовтня 2017 року Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинника переведуть на годину назад о 4:00. Це означає, що українці зможуть поспати на годину довше. Також, світлішати на вулиці буде раніше на одну годину.

Нагадаємо, в Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий. 

Ще на початку минулого століття ця процедура дозволяла значно економити природні та виробничі ресурси, за рахунок більш раціонального використання природного світла в робочий час. 

Відео дня

Відомо, що першими хто крутив годинникові стрілки назад та вперед були англійці.  Автором і пропагандистом змін часу вважається англійський винахідник Вільям Віллет.

Ця оригінальна ідея прийшла йому рано вранці. Він під час верхової прогулянки помітив, що сонце вже встало, а віконниці багатьох будинків ще не відкриті. Це наштовхнуло його на думку про більш раціональне використання світлового дня. Саме завдяки доводам Віллета переведення стрілок годинника на годину вперед влітку і на годину назад взимку вперше здійснила Великобританія в 1908 році. 

На сьогоднішній день понад 110 держав у всьому світі, в тому числі й Україна, практикує двічі на рік перехід на зимовий час, а потім на літній.

А 161 країна, серед яких Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Китай, Росія, Білорусь, Кенія, цього не роблять.

Перехід на зимовий та літній час в Україні здійснюють з 1996 року.
У 2011 році Верховна Рада України намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але постанова була скасована.

Зазначимо, що перехід на зимовий час для багатьої є справжнім випробуванням. Як зазначають медики, багато людей восени страждають від хронічних стресів. А зміна часу збільшує і так погане самопочуття.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up